Özel Bahçelievler İhlas Ortaokulu, resime ve karikatüre olan ilgiyi teşvik etmek ve bu alanlarda başarılı bireyler yetiştirmek amacıyla "Çocuk Gözüyle Gelecek" konulu bir resim ve karikatür yarışması düzenledi.
İstanbul ili genelinde düzenlenen yarışmanın sonucu, İhlas Koleji’nin Bahçelievler Kampüsü’nde yapılan ödül töreninde açıklandı. Törene, okul müdürü Server Gürsoy, yarışmanın proje ekibi olan okulun görsel sanatlar zümresi, dereceye giren öğrenciler ve velileri ile İhlas Koleji öğrencileri katıldı.
Resim kategorisinde Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Aysu Karakaya birinci oldu. Aynı kategoride Özel Halkalı Bahçeşehir Koleji 5. Sınıf öğrencisi Cansu Mine Yıldırım ikinci ve İsmail Tarman Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Sıla Çerezci de üçüncü oldu.
Karikatür dalında ise Özel Halkalı Bahçeşehir Koleji 5. Sınıf öğrencisi Cemre Damla Şayir birinciliği elde etti. Karikatürde ikinciliği Alparslan Ortaokulu 6. Sınıf Şeyda Birkan alırken üçüncülüğü ise Behçet Kemal Çağlar İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Sena Kır aldı.
Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini veren Server Gürsoy yaptığı konuşmada, yarışmanın amacının ödül sunmaktan ziyade çocukların bu konuda gelişimi için uygun ortamları oluşturmak ve onları teşvik etmek olduğunu ifade etti. Gürsoy, çocukların çizmeye olan ilgilerinin okulları ve aileleri tarafından da desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Yarışma ile İstanbul genelinde yetenekli olan çocuklara ulaştıklarını ifade eden Gürsoy, dereceye girenleri tebrik ederek emeği geçenlere ve yarışmaya eserlerini gönderen tüm öğrencilere teşekkür etti.