Çevre Derneği Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer, ülke olarak doğal gazı sadece konutlarda ısınma ihtiyacı olarak kullanmadığını, sanayide ve elektrik üretiminde kullanıldığını belirterek, doğal gaza alternatif enerji kaynaklarına yönetilmesi gereğini vurguladı.
Doğal gazı ısınma ihtiyacı konusunda önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Sümer, “Doğal gaz parası herkesin cebini yakmaktadır. Ülkeler arasındaki siyasi çekişmeler doğal gazın temin konusunda sorunlar yarattı. Türkiye’nin doğal gaza bağımlılığı azalmadığı gibi bütçeye olan mali külfeti gittikçe artmaktadır” dedi.
Türkiye’nin geçen sene 45 milyar metreküp doğal gaz tükettiğini belirten Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, “Türkiye’nin bu kısıntı ve tehlikeleri aşabilmesi için alternatif enerji kaynaklarına yönelmesi gerekmektedir. Türkiye Güneş Enerjisinin rüzgar enerjisine ve biyomas enerjiye, termal enerjiye yönelmek zorundadır. Türkiye kömür rezervleri bakımından zengin bir ülkedir. Ancak kömürle çalışan termik santraller çevre kirliliği oluşturmaktadır. Sonuç olarak Türkiye doğal gaz bağımlılığını azaltmak zorundadır. Çözüm olarak güneş, rüzgar, termal ve biyomas enerji gibi yenilebilir temiz enerji kaynaklarına yönelmek zorundadır” diye konuştu.