Yeşilyurt Belediyesi Şahnahan Yeşil Konak öğretmen ve öğrencileri, Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Şahnahan’a gelen Suriyeli ailelere yardımda bulundu. Okullarında yardım kampanyası başlatan öğrenciler, topladıkları kuru gıda, giysi ve ayakkabıları Suriyeli misafirlere teslim ettiler.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri, Şahnahan İlk Ve Ortaokul Müdürlerinin yanı sıra Şahnahanlı minik öğrencilerin katıldığı yardım kampanyasında, Suriyeli vatandaşlara dağıtılacak 250 yardım kolisini minik öğrenciler küçük elleriyle ve kocaman yürekleriyle Suriyeli muhtaç ailelere dağıttılar.
Yardımların dağıtımı esnasında duygulanan ve Şahnahanlı minik öğrencilerin başlattığı bu yardım kampanyası hakkında değerlendirmede bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat, "Öncelikle Şahnahanlı bu küçük kahramanları gerçekten tebrik ediyorum. Malatya’ya değil Türkiye’ye değil aslında tüm dünyaya örnek olacak bir davranış sergilediler. Her hangi bir resmi proje olmaksızın sadece kendi vicdanlarıyla hareket ederek, Suriyeli kardeşlerimize yardım kampanyası düzenlediler. Suriyeli vatandaşların çekmiş oldukları sıkıntıları, bu minik yürekler kendi kararları doğrultusunda onlara yardım eli uzatmalıyız anlayışı ile başlamışlardır. Bu iyilik duygularının tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Bu küçük yürekler bu davranışlarını ömür boyu da devam ettireceklerdir. Burada minik öğrencilerimizin annelerini, balarını ve öğretmenlerini de tebrik ediyorum. Çünkü bu çocukların çalışmalarıyla, gayretleriyle bu yardımların toplanmış olması takdire şayan bir durumdur. Ben bu yardım kampanyasını görünce çok duygulandım, çok onurlandım. Biz de Yeşilyurt Belediyesi olarak Dilek Yeşil Konağı’mızda Suriyeli çocuklara eğitim verecek bir sınıf açtık. Sınıfta o çocuklara geri kaldıkları ders eğitimini tamamlarken bir yandan da Türkçemizi öğretiyoruz. Onlarla kardeşliğimizi ortaya koyuyoruz. Bu yapmış olduğunuz yardım kampanyası Türkiye’mizin büyüklüğünü ortaya koyuyor. Yaklaşık iki milyon Suriyeli muhacir kardeşlerimizi ülkemizde misafir ediyoruz. Ben tekrar bu minik kahramanlara teşekkür ediyor, hayat boyu başarılar diliyorum" dedi.
Suriyeli aileler de Şahnahanlı öğrencilerin yardımlarından mutlu olduklarını ve kardeşlik duyguları ile uzatılan yardım elinin sevindirici olduğunu belirttiler.