Kemal ATLAN/MİHALIÇÇIK (Eskişehir), () - ESKİŞEHİR'de Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Geliştirme Derneği, daha önce köy olan Gürleyik Mahallesi'nde yürüttükleri çevre mücedelesine destek veren basın kuruluşlarına mermerden anıt yaparak teşekkür etti. 'Basın Teşekkür Anıtı'nın açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptı.
Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi Gürleyik Mahallesi'nde muhtarlık önünde yaptırılan ve üzerinde Eskişehir'in 2 yerel televizyonu, 8 yerel gazetesi ile CNN Türk, NTV, Kanal D, TGRT, Star ve Fox televizyon kuruluşları ile Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı'nın isimlerinin yazılı olduğu 'Basın Teşekkür Anıtı'nın açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Gürleyik'teki Törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Mihalıççık Kaymakamı Yavuz Aslan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ile çok sayıda kişi katıldı.
'BASIN MENSUPLARI HEP DESTEK OLDU'
Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy yaptığı konuşmada, daha önce Gürleyik'e hidroelektrik Santrali kurmak için girişimde bulunulduğu ancak kendilerinin buna karşı çıktığını ve mücadeleyi kazandıklarını anlattı. Gürleyikli'lerin son olarak DSİ'nin kapalı boru sulama sistemine karşı çıktıklarını söyleyen Gürsoy "Gürleyikli'lerin verdiği çevre mücadelesine basın menbupları hep destek oldu. Biz de onlara teşekkürlerimizi sunmak amacıyla bu anıtı yaptırdık" dedi.
BÜYÜRERŞEN KÖYDEN KENTE GÖÇE DİKKAT ÇEKTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, sadece Eskişehir'de değil Türkiye'nin bütün illerinden köyden kente göç yaşandığını söyledi. Bu göçün durdurulması için gereken tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Büyükerşen şunları söyledi:
"Köylerdeki nüfus her yıl biraz daha azalıyor. Gençler doğup, büyüdükleri yerde kalmıyorlar. Çünkü karınlarını doyuramıyorlar, geçimlerini sağlayamıyorlar, çocuklarına eğitim vermek için şehre gitmek zorunda kalıyorlar. Köylerde üretimi arttırmak, insanları köylerde tutmak kaçınılmaz. Bu yapılmadan gençlerin köylerde durması mümkün değil. Korkum o dur ki 15- 20 sene sonra köylerimizde hiç insan kalmayacak." 
Yapılan konuşmalardan sonra Basın Teşekkür Anıtı'nın açılış kurdelesi kesildi ve ardından Gürleyik Mahallesi gezildi.

FOTOĞRAFLI