İSTANBUL’da çıkartıldıktan sonra 'İşsizlik aylığı' almak üzere Avcılar Kaymakamlığı'na geldiği öne sürülen Gülbahar Poyraz adlı kadın bahçede, bayıldı. Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan'ı ziyaretten çıkan Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, yüksek tansiyon nedeniyle baygınlık geçirdiği belirlenen kadına ilk müdahaleyi yaptı.
Yaklaşık 4 yıldan bu yana sağlık sorunları bulunduğu belirtilen Gülbahar Poyraz, iddiaya göre bir süre işten çıkartıldı. Poyraz, işsizlik aylığı başvurusu yapmak üzere bugün öğle saatlerinde Avcılar Hükümet Konağı'nda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu'na gitmek istedi. Poyraz, kaymakamlık bahçesinde bir anda yere yığıldı. Bu sırada İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak İstanbul Vali Yardımcılığı'ndan eski görevi Avcılar Kaymakamlığı'na dönen Hulusi Doğan'a 'Hayırlı olsun' ziyaretinden çıkan Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, kadının bahçede yere düştüğünü görünce hemen yanına giderek müdahale etti. Makam otomobilindeki tıbbi araçlarla kadının tansiyonunu ölçen ve nabzını dinleyen Dr. Toprak, yüksek tansiyon sorunu bulunan kadın için ambulans çağrılmasını istedi. Gülbahar Poyraz, son dönemde sinir sisteminin bozulduğunu belirterek yerde tek başına duramadı. Çağrılan 112 ekibi kısa sürede gelirken Gülbahar Poyraz'ı hastaneye kaldırıldı.
Asıl mesleği doktorluk olan Belediye Başkanı Handan Toprak, daha önce de trafik kazası olduğunu görünce makam otomobilini durdurarak yaralanan iki kişiye müdahale etmiş, birisini yaşama döndürmüştü.

FOTOĞRAFLI