KARABÜK (AA) - Hacettepe Üniversitesi, Atatürk Yüksek Kurumu, Safranbolu Belediyesi ve Karabük Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan "Uluslararası Halk Anlatıları Araştırmaları Topluluğu Konferansı"nın 2. ayağı, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapılacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, konferansın birinci ayağının 1-3 Eylül arasında Ankara'da, ikinci ayağının ise 4-6 Eylül arasında ilçede yapılacağını söyledi.

Konferansın önemine değinen ve çok değerli bilim adamlarının konferansta yer alacağına işaret eden Aksoy, "1959 yılından beri düzenli aralıklarla, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Çin, Kenya, Amerika gibi ülkelerin prestijli üniversite ve devlet kurumlarının ev sahipliğinde gerçekleşen bir konferansa ev sahipliği yapmak bizi mutlu etti" diye konuştu.

"Bu önemli konferansla UNESCO listesinde bulunan ilçemizin eşsiz kültürü, doğası ve tarihi dokusuyla hem tanıtımına katkı sağlamış olacağız hem de her zaman sözünü ettiğimiz Safranbolu'muzu bir kongreler şehri haline getirme yolunda önemli bir adım atacağız" diyen Aksoy, konferansa UNESCO Başkanı Irina Bokova’nın da katılmasını beklediklerini kaydetti.