RİZE (AA) - Rize'de selden etkilenen 150 kişi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) başvurdu.

Alınan bilgiye göre, kentte etkili olan yağmurun ardından merkeze bağlı Derebaşı köyü ile Çayeli ilçesine bağlı Şairler Mahallesi'nde bir ev yıkıldı, heyelan nedeniyle 4 ev boşaltıldı.

İl genelinde 150 kişi, sel ve heyelandan zarar gördüklerini belirterek AFAD'a müracaat etti.

Rize Afet Müdahale Planı kapsamında oluşturulan 7 ayrı ekip, bölgede sel ve heyelan nedeniyle oluşan zararların tespiti için çalışma başlattı.

Rize genelinde 67 iş makinesiyle birlikte 93 personel, heyelan nedeniyle zarar gören 61 köyde yol temizleme çalışmasına katılıyor.

Bu arada, mahallede heyelan riski nedeniyle üç aile evlerini boşaltmıştı.

Çayeli ilçesi Şairler Mahallesi'ndeki evinde derenin taşması ve heyelan nedeniyle mahsur kalan Reşit Salih, AA muhabirine, sabah işe gitmek için kalktığında bazı sesler duyduğunu ifade ederek, "Yağmur nedeniyle dere sesi olduğunu zannettim. İşe gitmek için hazırlanırken bomba patlaması gibi bir ses duydum, ev sarsıldı. Evin içi toprakla doldu. Annemle kardeşimin yanına koştum. Balkona çıkardım. Bizi evin karşısından komşularımız sakinleştirmeye çalışıyordu" dedi.

Yağmurun devam etmesi nedeniyle korkuya kapıldıklarını anlatan Salih, "Yetkililerden yardım istedik. Ben ikinci katın balkonundan ön taraftaki beton zemine atlayarak kurtuldum. İtfaiye, ambulans ve jandarma geldi bize yardımcı oldu. Annemi balkondan indirdik. Güçlükle kurtardık kendimizi" diye konuştu.

Kamil Salih ise en büyük sevinçlerinin can kaybının bulunmaması olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ben işte olduğum için olanları görmedim. Geldiğimde annemi ve kardeşlerimi balkondan çıkarmışlar. Çok büyük bir acı yaşadık. Annem kanser hastası, selin olduğu anda ilaç almıştı. Şimdi hastanede yatıyor. Çok şükür can kaybı yok ama borçla yaptığımız evimiz kullanılamaz hale geldi. Yetkililerin bize sahip çıkmasını istiyoruz."