Pamukkale Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’i (S.A.V.), ilahiler, şiirler ve menkibeler ile andı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Abdullah Sevinçli, Fahrettin Göksu, Veli Demir, Türkay Gözlükaya, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Pamukkale Belediyesi meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye Kur’an Okuma Birincisi İrfan Keskin’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, ünlü ilahi sanatçısı Ahmet Kemal ve Mustafa Yılmaz konser verdi. Sanatçıların okuduğu ilahiler büyük beğeni toplarken, bazı vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Sanatçıların ilahilerle duygu seli yaşattığı programda semazen gösterileriyle ilgiyle izlendi.
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizi anmak üzere bu etkinliği düzenlediklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,"İnanıyorum ki bu etkinlikler toplumumuzda, Peygamberimizin yüce kişiliğinin, örnek hayatının ve aydınlatıcı rehberliğinin doğru bir şekilde anlaşılmasına; onun öncülüğünü yaptığı ve hepimize tavsiye ettiği huzur ve sevgi ikliminin oluşmasına çok anlamlı katkılarda bulunacaktır. Bugün, O’nun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını, yoksunluklarımızın bereketlenmesini diliyoruz. Kanla, gözyaşıyla, acı ve zulümle sarsılan insanlığın bu günde, O’nun ebedi mesajını, sevgiyi, barış ve merhameti hatırlamasını ümit ediyoruz. İnanıyorum ki, milletimizin her yıl artan bir heyecanla bağrına bastığı Kutlu Doğum haftası, kardeşlik kültürümüzü daha da derinleştirecektir. O’nun gerek bir insan olarak sahip olduğu hasletlerin, gerekse peygamber sıfatıyla yaşadığı hayatın temel özelliklerinden sadece bir kaçına burada değinmemiz, bu devam eden rehberliğin yol gösterici niteliğini bize yeniden hatırlatacaktır. Peygamber Efendimizin mesajlarının doğru bir şekilde anlaşılıp kavranması, hemen her boyutuyla içselleştirilmesi konusunda bizlere yeni kapılar açmasını temenni ediyorum. Etkinliğimize katılan herkese ise teşekkür ediyorum" dedi.