Turizm Haftası, Fethiye’de eğlenceli bir kokteylle başladı. Balıkçı barınağı meydanı yanında yapılan kokteylle ilgi yoğun oldu. Halk oyunları gösterilerinin yanı sıra Türkü şölenin yaşandığı kokteylde davetliler piste fırlayıp bol bol oynadı.
Fethiye Limanı manzarasında yapılan kokteyle Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, daire amirleri, turizmciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fethiye’deki tatil köyleri ile bazı tesislerin çeşitli ikramlarda bulunduğu kokteylde Kaymakam Ekrem Çalık stantları dolaşıp turizmden beklentiler hakkında bilgi aldı. Fethiye Yörük Türkmen derneğinin kurduğu Yörük çadırında kasket giyip yağlık bağlanan Kaymakam Ekrem Çalık tesbih çekti. Fethiye belediyesi mehteran ekibinin marşlarıyla başlayan kokteyl yaklaşık 2 saat sürdü. Fethiye Atatürk İlkokulu halk oyunları ekibi birbirinden güzel gösterileriyle kokteyle renk kattı. Kırgızistan’dan Fethiye’ye gelen müzik ve dans topluluğu da gösterileriyle büyük ilgi gördü. Salkınay Şayıldayına şarkılarıyla davetlilere müzik şöleni sundu. Fethiyeli Türk halk müziği sanatçısı Adem Kazan türküleriyle davetlileri coşturdu. Sanatçı Adem Kazan birbirinden güzel türküleri seslendirirken piste fırlayan çok sayıda davetli hem hareketli hem de zeybek oyunlarına eşlik etti. Yörük Türkmen Derneği ekibi de Fethiyeli sanatçı Nazmi Akkuşun türküleri eşliğinde muhteşem bir oyun sergiledi.
TURİZMİ EN İYİ ANLATAN AFİŞ VE RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SUNULDU
Fethiye İlçe Milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen turizm konulu afiş ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri alkışlar arasında sunuldu. Resim dalında belediye Fen lisesi öğrencileri Elyo Başağan birinci, Betül Eser ikinci, Zehra Kameroğlu üçüncü, Beyza Karayaman da dördüncü oldu. Öğrencilere ödüllerini Kaymakam Ekrem Çalık sundu. Afiş Yarışmasında Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Meliha İzal birinci, belediye Fen Lisesinden Kayra Gök ikinci, Tuğba Durukan üçüncü, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Gamze Kökten’de mansiyona layık görüldü. Bu öğrencilere ödüllerini Garnizon komutanı Faruk Akıncı ile Belediye Başkanı Behçet Saatcı sundu.
HEDEF SEZONU GENİŞLETMEK
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık marka olan değerleri işlerken gösterilen değerleri markalaştırmak gerekiyor. Müşteri memnun ayrılırsa dostlarına tavsiye eder dostlarının yanı sıra tekrar kendisi yine gelir. Bu nedenle Fethiye’nin turizm değerlerini markalaştırmamız gerekiyor. Bunu sağlarsak turizm sezonu hedefini genişletebiliriz. Sezonu daha uzun aylara yaymak Babadağ’ına bin200 metre pist yapıldı. Spor salonu inşası devam ediyor. Alternatif turizm çeşitleri için tanıtım çalışmalarımız var. Alt yapıları daha iyi hale getirip Fethiye merkezinde kurvaziyer limanı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Antik tiyatro, Kayaköy, Likya yolu ve pek çok turizm değerimiz kurvaziyer turizmle yılda 500 bin turist daha çekecektir” dedi. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık bazı konularda ikazlarda da bulunarak trafik güvenliğinin ciddi hale geldiğini motosiklet kazalarının daha fazla yaşanmaması için sürücülerin kurallara uymasını istedi. Hanutçulukla mücadeleye devam edileceğini söyleyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık gürültü ve çevre kirliliği yapılmaması için titiz olunması gerektiğini söyledi.
FETHİYE’YE EN ÇOK İNGİLİZ TURİST GELİYOR
Fethiye turizm danışma müdürü Güler Uymaz 2014 yılında Muğla’ya 3 milyon 303 bin turist geldiğini bu turistlerden yüzde 42’sinin İngiliz, diğerlerinin Rusya, Hollanda, Almanya, Polonya pazarları olduğunu söyledi. Bu turistlerden Fethiye’ye 1 milyon 300 bin turist geldiğini söyleyen Güler Uymaz Fethiye’de 55 bin civarında yatak bulunduğunu 170 seyahat acentesinin hizmet verdiğini söyledi. 2014 yılında yamaç paraşütü ile 92 bin 500 kişi uçarken jip ve minibüs safariden 75 bin, su üstü ve dalış sporlarından 40 bin ATV safariden 7 bin 500 atlı doğa sporundan 6 bin turistin faydalandığını günü birlik tur faaliyetleriyle de 375 bin kişinin Fethiye ve çevresini gezdiğini söyledi.