Talas Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ilçedeki 21 kavşak ve refüjle, 109 parka dikilen mevsimlik çiçekler açınca ortaya rengârenk bir görüntü çıktı.
Talas’ın yeşiline yeşil katmak için başlatılan çalışmalardan çiçek dikimi meyvesini vermeye başladı. Bu kapsamda baharın gelişiyle toprakla buluşan aralarında petunya, begonya, yıldız ve top kadife gibi 30 bin mevsimlik çiçek açtı.
Bu sezon ilçede adeta yeşillendirme seferberliği başlattıklarını belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bu kapsamda hem fidanları toprakla buluşturmaya devam ettiklerini hem de çiçek diktiklerini söyledi. Başkan Palancıoğlu, yeşilin insana pozitif enerjisiyle beraber huzur verdiğini anlatarak, "İlçemizde bu yıl yeşillendirme adına yaklaşık 10 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Ayrıca kavşak ve refüjlerin yanı sıra parklarımızdaki uygun alanlara da çiçek dikerek ilçemizi daha canlı hale getirdik. Dikilen çiçeklerin açmasıyla beraber şimdi her yer rengarenk oldu. Vatandaşlarımız yeşillenen ve çiçek açan parklarımızda stres atıp huzur bulacak. Bu çalışmalarda emeği geçen ekiplerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.