Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat seçim çalışmalarını Köprüköy ilçesinde sürdürdü. Daha önce Belediye olan fakat Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsüne dönen Yağan’da Fırat’ı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yalnız bırakmadı. Sorunlar yerinde dinleyen Sekmen, çözüme kavuşturulması için talimat verdi.
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, seçim çalışmaları kapsamına Köprüköy ilçesinde sürdürdü. İlçedeki ziyaretlerine ilk olarak Yağan mahallesinde başlayan Fırat’a Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’de eşlik etti.
SEKMEN: HER İLÇEYE BİR FABRİKA
Sekmen ve Fırat bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Mahallelilerin isteklerini tek tek dinleyerek not eden Sekmen, sorunların çözüme kavuşturulması için gerekli talimatları verdi. Ak Parti’nin belediyecilik anlayışıyla Türkiye’de il ve ilçelerin yeni bir vizyon kazandığını belirten Sekmen: “Göreve başladığımız günden itibaren 1 yıllık zamanda önemli işler yaptık. Bir yandan alt ve üst yapı sorunlarıyla ilgili gerekli çalışmaları yürütürken bir yandan ilçelerimizin kalkınması için gerekli projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bölgemizin patatesini nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Vatandaşlarımıza sorduk. Eğer girişimlerimiz sonuç verirse inşallah bölgemize bir cips fabrikası kazandıracağız. Yine şeker pancarı bölgemizde yetişen önemli bir ürünümüz. Biz istiyoruz ki burada yetişen şeker pancarlarını biz değerlendirelim. Şeker Fabrikalarımızın tekrar aktif hale gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.”
FIRAT: ÇİFTÇİYE VERİLEN DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK
Sekmen’in ardından bir konuşma yapan Fırat ise şöyle konuştu:
Ak Parti çiftçilere en büyük desteği veren parti olarak tarihe geçti. Partimiz iktidara geldiğinden bu yana tarım ve gıda alanında da köklü değişimlere ve ilklere imza attı. Bende bir çiftçiyim ve yapılan destekleri yakından biliyorum. DAP projesi ile bölgede önemli bir kalkınma hamlesi başlatılarak, refah seviyesi artacak inşallah. Sizler yeter ki desteğinizi Ak Parti’den eksik etmeyin.”
Fırat ve Sekmen daha sonra mahallede bulunan esnaf ve çiftçileri tek tek ziyaret ederek destek ve dua istedi.
Abdurrahim Fırat ve beraberindekiler Çullu, Dilek, Aşağıkızılkal, Yukarıkızılkale, Mescitli, Eyüpler mahalleleri ile Dişlikaya mezrasında vatandaşlar ile bir araya gelerek ilçedeki ziyaretlerini sonlandırdı.