Kulislerde Davutoğlu’nun istifayı gündemine aldığı, perşembe günü yapılacak devlet görüşmesinde istifa etmeye hazır olduğu mesajını Cumhurbaşkanı’na verebileceği iddiaları dillendirildi. Davutoğlu’nun MYK’da “Henüz karar vermedim” ifadelerini kullandığı iddiası da ortaya atıldı.

Ak Parti’nin dün akşam saat 18.00’de başlaması planlanan MYK toplantısı Başkakan tarafından saat 15.00’e çekildi. MYK da grup toplantısı gibi kısa sürdü ve 50 dakikada bitti. Toplantının ardından açıklama yapılmazken parti içinde yaşanan tartışmaların gündemde olduğu ortamda Davutoğlu’nun MYK’yı da kısa tutması kulislerde “Ak Parti’de neler oluyor?” sorularını yeniden gündeme getirdi. Kulislerde “Davutoğlu veda konuşması yaptı, istifaya hazırlanıyor” ve “Hoca asıl mücadeleye şimdi başlıyor. Konuşma istifa sinyali değil, rest çekmeydi” yorumları yapılırken, MYK’nın alışık olunmayan şekilde 50 dakikada bitmesi yeni bir dalgalanmaya yol açtı.

Nabız yokladı

Ak Parti kaynaklarının Milliyet’e aktardığı bilgiye göre, siyaset kulislerinde cevabı aranan “Ak Parti’de ne oluyor? Ne olacak?” sorusu, MYK’da da dolaylı olarak gündeme geldi. Toplantıda bazı MYK üyeleri Davutoğlu’na “istifa dahil” konuşmanın farklı şekillerde yorumlandığı mesajını verdi.

Davutoğlu’nun ise bunun üzerine “Henüz bir karar vermedim” karşılığını verdiği “Benim için öncelikli olan partimizin birliği, bütünlüğü. Türkiye’de ciddi rakiplerimiz var. Böyle bir ortamda partimize zarar getirmememiz lazım” dediği iddia edildi.

Bir MYK üyesi Milliyet’in “Sayın Başbakan’ın bu ifadelerini nasıl yorumladınız?” sorusuna, “Galiba devam edecek” yanıtını verdi. Davutoğlu’nun bir Başbakan ve Genel Başkan olmanın ötesinde “insan” olduğunu vurgulayan aynı MYK üyesi, “MKYK’nın son kararı karşısında bir hassasiyeti var. Grup konuşması normal bir konuşma değildi. Duygusal yanı ağır basan bir konuşmaydı” değerlendirmesini yaptı.

2 saatlik toplantı

Öte yandan MYK toplantısının ardından, Başbakan yardımcıları Lütfi Elvan ve Yalçın Akdoğan ile Genel Başkan Danışmanı Hayati Yazıcı’nın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin, bazı MYK üyeleri ile partide bir araya geldiği öğrenildi. Bu toplantının yaklaşık 2 saat sürmesi de dikkat çekti.

Kaynak: MİLLİYET