Yeşilyurt Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği’nin üçüncüsü düzenlendi. Şenliğe aileleriyle birlikte katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Şenliğe Suriyeli çocuklar da katıldı.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği’nde çocuklar eğlenceli saatler geçirdi. Sokak oyunlarına sadece çocuklar değil, 7’den 70’e herkes büyük ilgi gösterdi. Yakınca Mahallesi’nde tertip edilen şenliğe Vali Yardımcısı Dr. Bülent Güven, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediyesi birim müdürleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Yoğun bir katılım altında gerçekleşen şenliğin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, kültürel zenginliklerimiz arasında yer alan sokak oyunlarını yaşatmak adına bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği’ne katılımın fazla olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Şahin,“Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Çocuklarımızın mutluluğu her şeye değer. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız maalesef günümüz şartları, modernleşme ve sanayileşmenin getirdiği bazı olumsuzluklar nedeniyle taş binalar arasında kalıp çocukluklarını tam manasıyla yaşayamıyor. Yapılan bir araştırma çocukların büyük bir kısmı sokak oyunlarından uzaklaştığını gösteriyor. Çocuklarımızı yeniden sokak oyunlarına alıştırmak ve bir nebze olsun nefes almalarını sağlamak adına düzenlediğimiz 3. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği ile çocuklarımızın güzel bir gün geçirmelerini sağlamaya çalıştık. Gençlerimiz ve çocuklarımızın keyifli vakit geçirmelerini, doyasıya eğlenmelerini ve sokak oyunlarının tadını çıkarmalarını istiyoruz” diye konuştu.
“SOKAK OYUNLARI PAYLAŞMA VE KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİR”
AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, sokak oyunlarının paylaşma ve kardeşliği güçlendirdiğini ifade etti. Kahtalı, "Sokak oyunları hepimizin çocukluk yıllarında en fazla oynadığı oyunlardır. Kültürel zenginliğimiz olan oyunları günümüze taşıyarak çocuklar arasında paylaşma ve kardeşlik duygularının pekişmesini sağlayan şenliği geleneksel hale getiren Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibine bu anlamlı organizasyondan ötürü teşekkür ederim” diye konuştu.
Yeşilyurtspor Kulübü Tekvando takımın gösterisiyle başlayan şenlikte Osmanlı Cenk Sanatı Matrak Gösterisi ve son yıllarda gelişim gösteren BocceHamsbel gösterileri ise büyük ilgi gördü. Yeşilyurt Belediyesi tarafından dağıtılan ücretsiz uçurtmaların gökyüzüne bırakılması sırasında çocuklar büyük bir heyecan yaşarken, çocukluk yıllarında bu tip oyunlar oynayan büyükler ise eski günlerini hatırlayarak nostaljik anlar yaşadı. Suriye’deki savaş ortamı nedeniyle hayatlarının geri kalan kısmını Malatya’da sürdüren Suriyeli aileler ve çocukları da katıldıkları şenlikle keyifli vakit geçirdi. Şenliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Suriyeli çocuklar, “Suriye’den geldik bize sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti’ne çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel misafirperverlik görüyoruz, hepinize minnettarız. Bugün de Yeşilyurt Belediyesinin şenliğine katıldık, çok mutluyuz, eğleniyoruz” dediler.
Vali Yardımcısı Güven, AK Parti İl Başkanı Kahtalı ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları da çocuklarla birlikte topaç çevirip oyunlar oynadı. Etkinlikler, yapılan ikramlar ve çeşitli gösterilerle sona erdi.