Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Samsun Üniversitesi'nde (SAMÜ) gerçekleştirilen “Türk Savunma Sanayinin Dünü Bugünü ve Geleceği” panelinde konuştu. Tüfekçi, Samsun Üniversitesi öğrencilerinin havacılık ve uzay alanında çok az kişiye nasip olacak bir ayrıcalığa sahip olduğunu ifade etti.

PANEL DÜZENLENDİ

SAMÜ'nün kuruluşunun dördüncü yılı etkinlikleri kapsamında Samsun Üniversitesi Ballıca Konferans Salonu'nda “Türk Savunma Sanayinin Dünü Bugünü ve Geleceği” konulu bir panel düzenlendi. Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Roketsan Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Yerebakan, TUSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Yıldız’ın konuşmacı olduğu panelin açılış konuşmasını Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın gerçekleştirdi.

'HERKESE NASİP OLMAZ'

Tüfekçi, Samsun Üniversitesi'nin havacılık ve uzay bilimleri alanında en önemli üniversitelerden biri olduğunu ve savunma sanayinin mihenk taşlarından birisi olan rahmetli Özdemir Bayraktar'ın isminin Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine verilmesinin çok önemli olduğunu bleirterek, "Samsun Üniversitesi öğrencileri, havacılık ve uzay alanında çok az kişiye nasip olacak bir ayrıcalığa sahip" dedi.  

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK'

Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Roketsan Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Yerebakan, özellikle 2023 stratejileriyle savunma sanayinin şahlandığını vurgulayarak bu gelişmede Teknopark İstanbul’un önemine dikkat çekti. Dünyanın hiçbir teknoparkında, Teknopark İstanbul gibi bir alt yapının olmadığını vurgulayan Yerebakan “Burası bizim sanayi bölgemizdir. Mesela Altay tankının motoru bizde geliştiriliyor. Motorun seri imalatını burada yapabilecekler. Yirmi dönümlük alanda fabrikaya yer verebiliyoruz.” dedi. 

TEKNOFEST ÖZGÜVEN KAZANDIRDI

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ise Samsun şehrinin savunma sanayisinde güçlü bir şehir olduğunu, o yüzden ilk panelin “Türk Savunma Sanayinin Dünü Bugünü ve Geleceği” konusu ile ilgili olduğunu belirterek “Üniversitelerin görevi sadece bilgi üretmek değil; ürettikleri bilgiyi yaymak, AR-GE faaliyetlerine dönüştürmek ve ülkeye girdisini sağlamaktır. 2018 yılında kurulduğumuzdan bugüne TEKNOFEST ile birlikte kendimizi geliştiriyoruz. TEKNOFEST öğrencilerimize özgüven kazandırdı. Artık öğrencilerimiz biz en iyisini yapabiliriz diyebiliyor” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN