ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesince, "4 Mevsim Ordu" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen Ordu fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ertan Bakır, belediyenin sanat galerisindeki açılışta yaptığı konuşmada, sergide, kentin her mevsimde ortaya çıkan eşsiz manzaralarının bulunduğunu söyledi.

Son derece özel anların ölümsüzleştirildiği kareleri gördükçe Ordu'da hayat sürmenin ne kadar büyük bir lütuf olduğunun bir kez daha farkına varıldığını vurgulayan Bakır, "Bu güzelliklerin yanı sıra bölgemize ait kültürel özellikleri, mahallelerimizdeki sosyal hayatı ve şehrimizin her bir anını kayıt altına alarak Türk fotoğraf sanatına kayda değer bir katkı sağlıyor, şehrimizi ziyaret edecek misafirlerimiz için de bir vitrin oluşturuyoruz." dedi.

Bakır, yarışmaya 469 katılımcı tarafından bin 663 fotoğraf gönderildiğini belirterek, "Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren, jüri özel ödülü alan ve sergilenmeye layık görülen toplam 55 adet fotoğraf seçildi. Bu muhteşem karelerle Ordu'muzun tanıtımına katkı sağlayan değerli fotoğraf sanatçılarımıza eserlerini bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmanın ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edilirken, sergide yer alan fotoğraflar gezildi.

Ordu'nun sosyal yaşamına ve doğal güzelliklerine ait 55 fotoğrafın yer aldığı sergi, 26 Şubat'a kadar ziyarete açık olacak.