Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın ekonomi gazeteciliğini özendirmek, başarılı çalışmaları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği “EBSO Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik Yarışması”na başvurular başladı. Yarışmaya haber, inceleme-araştırma, röportaj dalında katılacak eserlerin ekonomik içerik taşıması gerekiyor.
Yarışmaya İzmir’deki basın-yayın organlarında çalışan gazeteciler 01 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında yayınlanan eserleriyle katılabilecek. Yarışmaya en fazla iki dalda eser gönderilebilecek.
Yarışmaya katılacak eserlerin, sunuş yazısıyla birlikte kapalı bir zarf içinde en geç 30 Ocak 2015 Cuma günü saat 17:30’a kadar Ege Bölgesi Sanayi Odası Basın Müşavirliği’ne teslim edilmesi veya posta ile gönderilmesi gerekiyor.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 1, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 1, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden 1, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nden 1, TRT’den 1 ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu’ndan 4 kişinin yer aldığı jüri, değerlendirme sonuçlarını Ege Bölgesi Sanayi Odası Genel Sekreterliği’ne sunacak.