Müstakil Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, terör olaylarının yatırımlarını etkilemediğini belirterek, "Bizler yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bu terör olayları bizleri korkutmuyor ve yatırımlarımızı etkilemiyor. Biz biliyoruz bu terör belası elbet bitecek" dedi.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret eden MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, yeni açılacak dernek binasının açılışına Vali Güvençer’i davet ederken gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundular. Teröre fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen Şirikçi, "Kamuoyunda toplumumuzun her noktasında halkımızın, devletimizin yanında olarak bu terör örgütlerine fırsat vermeden bu korku fobisini biran evvel yenip, halkımızın tekrar alışveriş noktasında esnafımızın, sanayicimizin yanında olmalı. Tabi devletimize hiçbir zaman diz çöktüremeyecekler. Biz bundan sonuna kadar eminiz. Bu saatten sonra da bu işin sonunun geldiğini çok iyi biliyoruz. Yakın bir zamanda da bu iş bitecek. Biz sanayiciler olarak dediğim gibi yatırıma devam ediyoruz. Bizim en büyük problemimiz Kahramanmaraş’ta sanayi arsasının oluşturulması, bununla ilgili çalışmalar da hızlandı. Arkadaşlarımızın çoğu arsayla ilgili yatırım noktasında müracaatlarını yaptılar" ifadelerini kullandı.
"ÇIKIŞ NOKTASI SANAYİDEN GEÇER"
Türkiye’nin çıkış noktasının sanayiden geçtiğini söyleyen Şirikçi, şöyle devam etti:
"Bu olaylardan önce biz Kayseri’ye yatırım yaptık. Diyarbakır’a da yatırım yapmayı düşündük. Ama bu olaylar çıkınca buna bir ara verdik. Huzur ortamı oluştuğu zaman bizler tekrar oradaki vatandaşların da, bu ülkenin vatandaşları da biz yanınızdayız mesajı verme noktasında yatırım yapmayı o bölgelere de düşünüyoruz. Bunu sağlayacak iktidarımız çok güçlü, bu huzur ortamını da daha iyi bir şekilde devam ettireceğine de inanıyoruz. Bizim o taraflara yatırım yaptığımız zaman devletimizin bizim yanımızda olduğunu, milletin de en azından çalışan insanın terörle böyle boş işlerle işi olmaz."
“MÜSİAD, ANADOLU SERMAYESİDİR"
Vali Güvençer, MÜSİAD’ın Anadolu sermayesinin en büyük temsilcilerinden biri olduğunu dile getirdi. Vali Güvençer, "Kahramanmaraş gibi hem sosyolojik değerler anlamında büyükşehir olmuş hem sanayi anlamında biraz geç kalmış biraz ama geç olsun güç olmasın diyoruz. MÜSİAD iş adamları dernekleri arasında mümtaz bir yere sahip. MÜSİAD’ı ben Anadolu insanının en büyük temsilcilerinden olarak algılıyorum. Anadolu sermayesinin en büyük kaynağı. Anadolu sermayesi, daha çok meşruya dayanan, haram-helal sınırlarını bilen, haddini hududunu, vazifesini bilen, şükrünü eda etmekten kaçınmayan, paraya ve sermayeye mahkum değil, ona sahip olmaya vekaleten çalışan emanetçilerdir" dedi.