Türkiye’de kişi başı balık tüketimini 15 kilograma çıkarmayı hedefleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, tanıtım çalışmalarını sürdürüyor.
Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun Türkiye’nin su ürünleri ihracatını arttırma yanında iç tüketimi arttırma misyonu da olduğunu belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, bu amaçla "Haftada iki gün balık yaşam boyu sağlık" sloganıyla "Balık Ekmek Şenlikleri" düzenlediklerini, hedeflerinin Türkiye’de kişi başı balık tüketimini 15 kg.’a çıkarmak olduğunu kaydetti.
Konu hakkında açıklama yapan E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertan Taşkavak da, “Balık en sağlıklı gıdalardan biridir. Doğal balık ile çiftlik balığı lezzet ve sağlık açısından birbirine çok benzemektedir. Düzenlenen bu kongre ile halkın balık tüketimi konusunda daha bilinçli olmasını amaçladık. Ülke olarak balık tüketimimizin çok daha yukarılara çıkarılması gerekiyor. Biz fakültemiz bünyesinde yer alan Su Ürünleri Tanıtım Grubumuz (SÜTAG) ile hem okulumuzu tanıtma hem de halkımıza balığı sevdirme konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu tarz etkinliklerde bizlere devamlı destek olan Su Ürünleri Tanıtım Grubuna (STG) bu vesile ile teşekkür ediyorum. Halkımızı haftada en az 2 gün balık tüketmeye davet ediyorum, çünkü balık sağlıktır" dedi.