Vali Dr. Ahmet Altıparmak, İran üzerindeki ticari ambargo kalktığını ve bunun Erzurum için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, "Erzurum 14 ilin merkezi ve buradan İran’a ulaşım iki saat. Buradaki firmalarımız İran’a ihracat için hazır" dedi.
Vali Altıparmak, Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ihracatçı firmaları ziyaret ederek, çalışmaları hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı, işçilerle sohbet etti.
İncelemelerinin ardın Vali Dr. Ahmet Altıparmak yaptığı açıklamada, Erzurum 1.Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Zafer Ergüney ile birlikte kentteki ihracatçı firmaları ziyaret ederek, onların sorunlarını dinleyip, çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını söyledi. Erzurum’dan birçok ülkeye ihracatın gerçekleştiğini, bundan da mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Altıparmak, İran’a uygulanan Uluslararası ambargonun kalkmasının bölge açısından yeni fırsatlar doğurduğunu belirtti.
Vali Altıparmak, göreve geldiği günden bu yana İran ile ticari ilişkiler üzerinde durduğunu dile getirerek, "İran üzerindeki ticari ambargo kalktı. Geldiğim günden beri üzerinde durduğum hadise İran ile olan ticari ilişkilerimizdi. Erzurum 14 ilin merkezi ve buradan İran’a ulaşım iki saat. Buradaki firmalarımız İran’a ihracat için hazır" dedi.