Taksim bombacısının Gaziantepli Mehmet Öztürk olduğu DNA testiyle de kesinleşti. Polis önceki gece kan, kıl ve tükürük örneği almasının ardından yapılan araştırmada baba Nahsen Öztürk gözaltına alındı. Polis ekipleri dün sabah Nahsen Öztürk'ün ve ismi öğrenilemeyen diğer oğlunun evinde arama yaptı. Bu aramaların ardından canlı bombanın ismi gizli tutulan 2 kardeşi ve annesi de gözaltına alındı. Öztürk ailesi 2 yıl önce büyük oğulları Mehmet için kayıp başvurusunda bulundu. Polis yaptığı araştırmada Öztürk'ün radikal dinci örgütlere yakın gruplarla görüştüğünü tespit edince hakkında "terör nitelikli şahıs" kaydıyla arama başlattı. Ailesi sık sık adres değiştiren Mehmet Öztürk'ün kayıp ihbarına rağmen 2 hafta önce evine gittiği ve 1 gün evde kaldıktan sonra yeniden ayrıldığı belirlendi.
AİLEDEN ŞÜPHELİ İFADELER

Komşularının ifadelerine göre Öztürk ailesi canlı bombanın İstanbul'da bir ayakkabı imalathanesinde çalıştığını söylüyordu. Baba Nahsen Öztürk'ün bir fabrikada çalıştığı halde komşularına inşaatlarda demirci ustası olarak çalıştığını söylediği de öğrenildi. Öztürk ailesinin 1 yıl önce taşındıkları evlerinin balkonuna 1 hafta önce Türk Bayrağı astıklarını söyleyen komşuları, "Kendi hallerinde insanlardı çok fazla gelenleri gidenleri yoktu" dedi. Ailenin yakınlarının da radikal fikirlere sahip oldukları öğrenildi. Anne ve küçük oğlu serbest bırakılırken, baba ve ortanca oğlunun sorgusu ise sürüyor.
BAĞLANTILAR ARAŞTIRILIYOR

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Beyoğlu'ndaki saldırıyı, DAEŞ 'le bağlantılı olduğu tespit edilen 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'ün gerçekleştirdiğini açıkladı. İlk belirlemelere göre Öztürk'ün, DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu belirten Ala, şahsın başka bağlantılarının olup olmadığının da araştırıldığını kaydetti. Bakan Ala, olaya ilişkin 5 gözaltının yapıldığını belirtti. Operasyonların süreceğini açıkladı.


Kaynak:Takvim