Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile birlikte Bakırcılar Çarşısını ziyaret etti.
Belediye Başkanı Babaş, Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile birlikte Bakırcılar Çarşısı civarında incelemelerde bulundu. Buralarda Kastamonu Belediyesi tarafından yürütülecek çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Babaş, Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu’ndan teknik bilgiler aldı. Esnaflarla ve vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Başkan Babaş, esnaf ve vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki arkadaşlarla birlikte ciddi manada bir çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, “İnşallah bu yılın sonuna kadar rölöve ve restorasyon projesi tamamlanacak. Önümüzdeki yılda Bakırcılar Çarşısının uygulama projesine başlamış olacağız. Buranın çehresi değişecektir. Bakırcılar Çarşısını, eski tarihi ve kültürel hüviyetine kavuşturmayı planladık. Bizde, bu şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bunun yanı sıra birçok noktada çalışmalarımız sürüyor. Akmescit Mahallesinde, Şeyh Şaban-ı Veli Caddesinde, Kefeli yokuşu gibi noktalarda çalışmalarımız sürüyor. Buna benzer çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecektir. Ferdi bağlamda konak bazında ve mahalle bazında, ayrıca bölge bazında bu tür çalışmaları elimizden geldiği kadarıyla hızlıca sürdürmeye çalışıyoruz” dedi.
Kendisinin vizyon projesinin tarihi ve kültürel proje olduğunu belirten Tahsin Babaş, “Yani Kastamonu’nun eski tarihi ve kültürel yapısına yeniden kavuşturulmasıdır. İnsanlarımız, şu anda illaki vizyon projeler bekliyorlar. Fakat daha mahallelerimizde yapılması gereken çok fazla işimiz var. Mahallelerimizin tretuvarları, duvarları, yolları, tarihi ve kültürel alanları gibi yarım kalmış çalışmalarımız var. Birazda misyonumuzu tamamlayalım, yine vizyon projelere imza atarız. Vizyon proje sayılabilecek Belediyemizin önündeki otopark ihale edildi, teleferik çalışmamız sürüyor, yine Seyrangah Tepesi projemizin ihalesi yapılarak çalışması başladı. Buna benzer bir sürü projemiz var ve çalışmaları sürüyor” diye konuştu.