Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi kartıyla yapılan eğitim ve öğrenim ücreti, mobilya ve beyaz eşya harcamalarında taksit sayısının 9'dan 12'ye çıkarılmasını ekonomi açısından olumlu bulduklarını ancak aile bütçesine hesapsız yük getirmesinden tedirginlik duyduklarını söyledi.

Düzenlemenin, özellikle beyaz eşya, mobilya ve eğitim sektöründe piyasaya hareketlilik getireceğine işaret eden Küçük, "Tüketicilerin bu esnekliği fırsat bilip hesapsız kitapsız harcama yaparak aile bütçelerinde açığa yol açmalarından endişe ediyoruz. Vatandaşlar, 12 aya bölünen harcama kalemleri fazlalaştığında ödeme güçlüğü yaşamamaları için dikkatli olmalı" diye konuştu.

Küçük, taksit sayısının esnemesinin, belgesiz satışların önüne geçeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Mobilya ve beyaz eşya alanında daha önce taksit sınırlandırılması nedeniyle merdiven altı satışlara yönelinmişti. Yani 'açık hesap' dediğimiz belgesiz satış söz konusuydu. Bu tür satışlar ileride tüketicinin yaşayacağı sorunlar karşısında hakkını arayamaması anlamına geliyordu. BDDK'nın kararı bu açıdan çok önem taşıyor. Tüketicilerimiz bu fırsatı yerinde kullanmalıdır. Genel anlamda tüketicilerin kayıtlı ve belgeli alışveriş yapacakları kredi kartı harcamalarını iyi planlamalı gerekmektedir. Özellikle eğitim- öğretim ücreti harcamalarında 12 taksit uygulaması çok önemli. Bu iyileştirme bilinçli davranıldığında ailelere rahatlama sağlayacaktır."