Olay, 26 Şubat 2016 akşamı merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları mahallesinde içkili bir eğlence mekanının önünde meydana geldi. Rüstem Sucu (35) arkadaşlarıyla alkol aldıktan sonra mekandan ayrıldıkları sırada kapının önünde vurulmuş, kaldırıldığı özel hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Arkadaşları polisteki ilk ifadesinde Sucu'nun sigara içmek için kapının önüne çıktığında tartıştığı kişiler tarafından vurularak öldürüldüğü iddia edildi.



ŞİŞEDE DURDUĞU GİBİ DURMADI

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri cinayetin faili ya da faillerini bulmak için yaptığı çalışmada olayın meydana geldiği yerdeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Polis, Rüstem Sucu'nun arkadaşları Ufuk Ü. (32) ve sevgilisi Hülya K. (42) ile bir eğlence mekanında alkol alarak eğlendikten sonra ayrılmak için dışarı çıktıkları sırada Ufuk Ü.'nun alkolün etkisiyle belindeki tabancasını çıkarıp yere çökerek havaya doğru şarjörü boşalttığı ve bu esnada arkadaşı Sucu'yu karın boşluğu ve kalbinden vurduğunu tespit etti.

ÖNCE VURDUĞUNU ANLAMAMIŞ

Olaydan sonra kaçan Ufuk Ü., polisin yaptığı çalışma sonrasında merkez Selçuklu ilçesi Parsana mahallesinde bir arkadaşının üzerinden kiraladığı evde yakaladı. Gözaltına alınan Ufuk Ü., sorgusunda suçunu itiraf ederken olayı şöyle anlattı: "Ben, sevgilim Hülya ve Rüstem mekanda eğlenirken Hülya'nın başka bayanlarla arasında gerginlik oldu. Gerginliği yatıştırdıktan sonra üçümüz mekandan ayrılmak için kalktık. Kapının önüne çıktığımızda Hülya'yı arabaya bindirdikten sonra tabancamla, 'Sizin şerefinize sıkıyorum' diyerek havaya ateş ettim. Bu sırada Rüstem yere düştü. Önce ne olduğunu anlamadım. Sesten korkup bayıldığını sandım. Kontrol ettiğimde göğsündeki kanları fark edince vurduğumu anladım. Hemen arabaya bindirip hastaneye götürdük. Hastaneye bıraktıktan sonra ben kaçtım"

Çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından kaydedilen cinayet anı görüntülerinde, eğlence mekanının önünde kalabalık bir grup arasında bir kişinin tabancasıyla ateş ettiği, yanında bulunan arkadaşının vurulduğu ve şahsın vurulduktan sonraki panik hali görüntülere yansıyor. Rüstem Sucu'nun vurulduğu an kalabalık içerisinde bazı kişilerin yere düşen kovanları toplayarak ortadan kaldırıldığı görülüyor.

CEZAEVİ FİRARİSİ OLARAK ARANIYORMUŞ


Öte yandan Ufuk Ü.'nün kazayla arkadaşını vurduğu tabancanın çalıntı olduğu, tabancanın bir uzman çavuşa ait olduğu ortaya çıktı. Ufuk Ü.'nün ayrıca geçen yıl yaralama suçundan Akşehir Cezaevine girdiği ve 6 ay önce de cezaevinden firar ettiği ve 3 yıl 4 ay başka bir suçtan da kesinleşmiş hapis cezasının olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ufuk Ü., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.