GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yücel Yavuz başkanlığında, Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan restoranda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, ilçe milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları ile şube müdürleri katıldı.

Geçmişe dönük mukayese edildiğinde TEOG sınavlarında ve diğer konularda gözle görülür başarı sağlandığını belirten Yavuz, "Herkesin memnuniyetle karşıladığı güzel bir durum ama önemli olan bunu muhafaza edebilmek. Bu durumu istikrarlı hale getirmek için ayrıca bir yoğunlaşmada bulunmak lazım. İşte bunun için bu tür toplantıların devamında fayda var" dedi.

Yavuz, eğitim konusunda halledilemeyecek hiçbir sorun ve sıkıntı olmadığını vurgulayarak, "Her daim eğitimin yanındayız. Arzumuz ve istediğimiz, geleceğimizin sahibi çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim vermek ve öğretimle birlikte onları geleceğe hazırlamaktır. Zaten başka da çıkış yolumuz yok" diye konuştu.

Şahinkaya ise il genelindeki okul ve kurum yöneticileri ile resmi ve özel okulların öğretmen durumları, öğrenci, pansiyon ve ildeki okuryazarlık oranlarına ilişkin sunum yaptı.