KAYSERİ’de 103 yaşındaki Sultan Coşkun, Türk bayrağını görünce, çocukluğunda öğrendiği Atatürk şiirini okuyor. Coşkun, "Babam ve amcam, Sakarya Savaşı'nda şehit oldu. Ben de bayrağımızı ve Atatürk’ü çok seviyorum. Bayrağımızı görünce, çocukluğumda öğrendiğim şiir aklıma geliyor" dedi.
Sultan Coşkun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağını çok sevdiğini, herkesin de sevmesi gerektiğini vurguladı. Coşkun, Ulu Önder Atatürk’ün ölümü üzerine öğrendiği şiiri, Türk bayrağını ya da Atatürk’ün resmini görünce anımsıyor ve hiç takılmadan büyük saygıyla okuyor. Sultan Coşkun, torunlarının cep telefonuna yüklediği Türk bayrağını görünce, "Düğün olsa, bayram olsa donanmam (giyinmem), Atatürk’ün öldüğüne inanmam. Yalanmış, bu dünyaya güvenmem, Ankara’dan acı ün (Atatürk’ün öldüğü haberi gelir) olur bugün" dizelerini okuyor. Sultan Coşkun, şöyle konuştu:
"Kendi çocuklarımla beraber köyümüzün çocuklarına bu şiirleri öğrettik. Çocuklar, bayramlarda toplanırlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklardan geçerken bu şiirleri okurlardı. Çocukların ellerindeki al bayraklar ırgalanırdı (dalgalanırdı). Şimdi buralar battal oldu, eski öğrenciler yok. Çocuklarım Kayseri’de okurlardı, tatillerde geldiklerinde böyle okurlardı şiirleri. Eve geldikleri zaman hep derslerine çalışırlardı. Onları öyle okuttum, adam ettim."
BABASI VE AMCASI SAKARYA SAVAŞI’NDA AYNI GÜN ŞEHİT OLMUŞ
Babası Molla Hüseyin oğlu İbrahim Bıçak ile amcası, Sakarya Savaşı’nda aynı gün şehit olan Sultan nine, şunları anlattı:
"Babam Sakarya Savaşı’nda komutanmış. Savaşa kardeşiyle yani amcamla beraber katılmış. Amcam kuşluk vakti (sabah), babam da aynı gün ikindide şehit olmuş. Ne babamı ne de amcamı tanıdım. Ben küçükken savaşa gitmişler. Beni diğer amcam yanına alıp büyüttü. Babam ve amcam şehit olunca, köyde onlar için bir ağıt yakıldı ve dilden dile söylendi. O ağıt da şöyle; Yüksek odanın yapısı, kıbleye doğru kapısı. Yel vurdukça gelir mi çift kardeşlerin kokusu. Yel vurdukça gelir mi çift şehitlerin kokusu. Babam Sakarya’da Yunan’ın kralını (komutanını) vuruyor. Kendisi de şehit oluyor."
BÜTÜN HERKES İÇİN DUA EDİYOR
Son dönemdeki terör olaylarına da çok üzüldüğünü, adeta ciğerinin yandığını ifade eden Sultan Coşkun, "Ne ocaklar sönüyor. Çok yavrum çok, buralardan ırak. Allah cümlenin yavrularını korusun. Herkesin iyi olması için dua ediyorum. Dünyaya dua ediyorum. Büyükler kardeş, küçükler evlat benim için. Herkes için dua ediyorum" diye ekledi.

FOTOĞRAFLI