DÜZCE (AA) - DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Düzce'de bir fabrika önünde 51 gündür devam eden grev çadırını ziyaret etti.

Düzce Beyköy beldesindeki 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetini sürdüren metal tel üretimi yapan bir fabrikanın önünde grev yapan işçilerin çadırını ziyaret eden Beko, onlarla sohbet etti.

Beko, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, grevin bir an önce işveren-işçi anlaşmasıyla sonlandırılmasını arzuladıklarını söyledi.

İşçilerin grev hakkının anayasal olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Yasalarımız, ülkemizde yaşayan 80 milyon için eşit olmalıdır. Bu anayasa bizim anayasamızdır. Tabii ki buranın asayişini korumak için güvenlik kuvvetlerine ihtiyaç var ama eylem hakkı olan işçi arkadaşlarımız, işi, ekmeği ve geleceği için grev yapıyorlarsa o greve saygı göstermek gerekir.

İşverene çağrıda bulunmak istiyorum. Bu grevi daha fazla uzatmanın bir anlamı yok. Kış mevsimi yaklaşıyor, okullar açılıyor, masa başında oturarak işçi arkadaşlarımızın temel ihtiyaçlarını giderebilecekleri toplu iş sözleşmesi yapılmalıdır. İş barışı sağlanarak davullarla zurnalarla toplu iş sözleşmesi yapma düşüncemiz var. Dilerim gelecek günlerde, bu grevi davul ve zurna ile noktalarız."

DİSK Genel Başkanı Beko'ya, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı ve DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Adil Çiftçi de eşlik etti.