Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda, 7,5 milyon liralık lüks araç alımı konusu gündeme geldi. MHP'li Meclis Üyesi Cemalettin Kola "Yasadışı herhangi bir durum söz konusu değildir. Bu yöntem ile şirket kar etmiş oluyor. Burada vergi kaçırma yok, vergiden kaçınma olayı vardır. Bu da suç değildir" dedi.

"YASAL YETKİSİ VAR"

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne Anakent İmar İnşaat Şirketi üzerinden alınan 7,5 milyon değerindeki lüks makam aracı meclis toplantısında gündeme geldi. MHP'li Meclis Üyesi Cemalettin Kola, lüks makam aracı alımı ile ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Gider kısıtlaması bu alımda yok. Binek araç Anakent İmar inşaat Şirketi üzerinden alınmış ve Büyükşehir Belediyesi'ne kiraya verilmiş. Anakent İmar İnşaat Şirketi'nin araç kiralama ile ilgili yasal yetkisi var. Dolayısıyla Anakent İmar İnşaat Şirketi bu aracın alımında KDV'sini indirim konusu yapabiliyor. Diğer yandan KDV'siz tutar üzerinden amortismanı ayırarak gider yazıyor. Bu makam aracının alımında belediyenin vergi kaçırması söz konusu değildir" diye konuştu. 

"ŞİRKET KAR ETMİŞ OLUYOR"

"Yasal mevzuat içinde yapılması gereken yapılmış ve kanunu hakkını kullanarak Anakent İmar İnşaat Şirketi aracı almıştır" diyen Kola sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Şirket bu aracı belediyeye kaç liraya kiraya verdiyse aylık fatura keserek kira bedelini tahsil ediyor. Kira bedelini tahsil ederken, KDV'yi de devlete ödüyor. Yasadışı herhangi bir durum söz konusu değildir. Bu yöntem ile şirket kar etmiş oluyor. Burada vergi kaçırma yok, vergiden kaçınma olayı vardır. Bu da suç değildir. Vergi Mevzuatı açısından vergiden kaçınma herhangi bir cezai yaptırıma tabi değildir. Anakent İmar İnşaat Şirketi bu aracın alımından kar etti. Bugün aracın değeri 10-11 milyon civarında. Böylesi bir aracı 7 milyon liraya alarak kar etti."

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.