Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayvaz, Kurupelit itfaiye ve sosyal tesis binası yerinin, imar plan değişikliğiyle otel yapımına tahsis edilmek istendiğini açıkladı.

KIYI KENAR İHLALİ VAR

Ayvaz, imar plan değişikliğinin onaylanması halinde, Atakum ilçesinde sahile sıfır noktada, özel mülkiyete 'konut' alanı oluşturulacağını ifade ederek, "Ranta alan açılmaya çalışılıyor. Ve bunu kıyı kenar çizgisini ihlal ederek yapıyorlar. Hazırlanan imar plan değişikliğinde kıyı kenar çizgisi ihlali var" dedi.

AYVAZ SMG'YE AÇIKLADI

Samsun Medya Grubu'na, Kurupelit itfaiye ve sosyal tesis binası için hazırlanan imar plan değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz, otel için 3 bin 227 metrekarelik alan ayrıldığına dikkati çekti.

TEKLİF KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

İmar Plan değişikliğine yönelik teklifin pazartesi günü komisyon toplantısında görüşüleceğini hatırlatan Ayvaz, şöyle konuştu:
"İstenen imar plan değişikliği ile kıyı kenar çizgisi sıfırında 3 katlı bir kütle yapılacak. Buraya otel alanı getirilmek isteniyor. Hazırlanan imar plan değişikliğinde de bu kütlenin 'Otel' alanı olduğu belirtilmiş. Biz bu imar plan değişikliğine onay vermiyoruz. Daha önce yapılan imar plan değişiklikleri ile yeşil alanlar, konuta çevrildi. Niyet okumak gibi olmasın ama burada da ranta alan açılmaya çalışılıyor. Otel yapılması planlanan Kurupelit İtfaiye ve Sosyal Tesis binası ile ilgili imar plan değişikliği komisyonda onaylanırsa bu kararın iptali için her türlü hukuki mücadelemizi yapacağız."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.