Fransa’da yaşadıkları 30 metrekarelik tek odalı evden rutubetli olduğu için çıkmak zorunda kalan Müslüman ailenin lojman sıkıntısı drama dönüştü.

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Müslüman ailenin lojman sıkıntısı drama dönüştü. Le Parisien gazetesinde yer alan bir habere göre, 3 kişilik aile 2 yıldır 12 metrekarelik bir otel odasında yaşıyor. Müslüman olduğu ifade edilen ailenin dramı 2014 yılında Paris’in 9’ncu bölgesinde ikamet ettikleri 30 metrekarelik tek odalı evlerinin insan sağlığına zarar verecek kadar rutubetli olmasının ardından başladı.

12 metrekarelik otel odasına yerleştirilen ailenin babası Mustafa, kaldıkları 30 metrekarelik tek odalı evin rutubetli olması sonucu, sorunu ortadan kaldırmak amacıyla bir otel odasına yerleştirildiklerini ifade etti. Otele aylık olarak ödenen 2 bin 300 euronun bin 500 eurosunu sosyal yardım kurumu, geri kalanını ise kendisinin ödediğini söyleyen Mustafa, “Oturduğumuz eski ev tamir edildi. Oturuma hazır hale getirildi. Ama ev sahibi evi kiraya vermek yerine evi satmayı tercih edince buraya yerleştirildik” dedi.

“Dayanacak gücümüz kalmadı”

Belediyeye lojman talebinde bulunduklarını ancak kendisine eski evin alınması için dava açması gerektiğinin söylendiğini ifade eden Mustafa, belediyenin ‘şimdilik bizde size verebileceğimiz bir lojman yok‘ dediğini sözlerine ekledi. Dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen Mustafa, şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal yardım kuruluşunun bize lojman tahsis edilmesi daha doğru olacaktır. Çünkü küçük kızımızla birlikte 12 metrekarelik tek otel odasında 2 yıldır yaşıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı.”