Didim Kent Konseyi öncülüğünde İlçede yaşayan Yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik olarak e-İkamet konusunda İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce bilgilendirmelerde bulunuldu.
Didim Ticaret Odası Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Didim Kaymakamı İskender Yönden, Aydın İl Göç İdaresi Müdür Vekili Necati Doru, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Göç İdaresi personeli ile yabancı uyruklu vatandaşlar katıldı.
Toplantıda ilk konuşan Aydın İl Göç İdaresi Müdür Vekili Necati Doru konuşmasında “18 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesinde yürütülen işlemler tüm ülke genelinde Göç İdarecince yürütülmektedir. Kuşadası ve Didim’de şubeler oluşturuluncaya kadar iş ve işlemlerin nasıl yürütüleceğine dair bu toplantı tertiplendi. Genel Müdürlüğümüzün yetkililerince bilgi verilecektir.” dedi.
Kaymakam İskender Yönden ise konuşmasında Didim’de ilk geldiğimizde yabancıların sorunlarının çözümünün kurallar doğrultusunda olacağını ifade ettiğini hatırlatarak “İngiliz konsolosumuzla da bu konuyu gündeme getirmiştik. Bu çalışma daha rahat şekilde ikamet tezkeresi alınması ve tezkere süresinin uzatılması amacıyla yapılmış bir çalışmadır.” dedi.
Ardından Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden gelen Uzmanlar Hüseyin Yavuz, Cem Özoğlu ve Mustafa Murat ile Aydın İl Göç İdaresinden gelen uzmanlar Nilay Öcalan ve Ercan Gedik tarafından e-ikamet sistemiyle ilgili bilgiler verildi. Bilgilendirme esnasında anında çeviri yapılırken, toplantının sonunda yöneltilen sorular cevaplandırıldı.