Deniz Kitap Evleri tarafından gerçekleştirilen 3.Kitap Festivali kapsamında Malatya’ya gelen yazar Uğur Koşar kitaplarını imzaladı. Okurlarıyla uzun süre sohbet eden Koşar, özellikle genç okurların kitapları hakkındaki düşüncelerini sormayı ihmal etmedi.
Okurlarının kitaplarını imzaladıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Uğur Koşar, “Hayatta en çok keyif aldığım şey; kendimi haklı çıkarmak veya ifade etmek için enerji harcamamaktır. Ne diyor Hz Mevlana; Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi bilir.”dedi. Koşar, Mümin’in en büyük silahı olan dua ile Allah’a sarılmakla sıkıntıların üstesinden gelineceğini söyledi. Duanın bir şuuru olduğunu söyleyen Koşar, “Ben dua ediyorum ama kabul olmuyor demek yanlış. Duam kabul olmuyor diyenin yanına hemen şeytan gelir ve vesveselerine başlar. Yüce Allah diyor ki; Benden isteyin hem de büyük isteyin. Böyle diyen bir yaradan duayı tabii ki kabul eder. Yeter ki samimiyetle istemesini bilelim” diye konuştu.
İnsanın zaman zaman sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Koşar, “İşte bizim amacımız Allah’ı bulup, onu yakalamaktır” dedi. İmzanın sonunda Yazar Uğur Koşar’ı tebrik eden Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, Türkiye’nin tanınmış usta kalemlerini, ilim adamlarını, alanlarında uzmanlaşmış başarılı yazarlarını Malatya’ya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.