Akif ARICI/ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı 92 metrekarelik ebru yaparak kutladı.
Mark Antalya Alışveriş Merkezi'nin AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğinde düzenlediği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi hocaları ve öğrencilerinin yanı sıra, şehir dışından katılanlar da oldu. Gaziantep'ten etkinlik için gelen Mesut ve Leyla Osmanlıoğlu çifti, 2 ton su ve 56 metre uzunluğundaki kumaşla çalıştıklarını belirtti. 60 şişe boya kullanılan ebrunun 92 kişiyle yapıldığını belirten Mesut Osmanlıoğlu, "Daha önce de benzer çalışmalara katıldık. Şehitlerimizi andık, böyle bir günde Atatürk'ün 'Yurtta sulh, Cihanda sulh' mesajını iletelim ve sanatın gücünü gösterelim istedik" diye konuştu.
Yaklaşık 1 saat süren ebru çalışmasının ardından 92 metrekarelik alanda ortaya çıkan Atatürk'ün 'Cumhuriyeti biz kurduk. O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz' sözü büyük alkış aldı.

FOTOĞRAFLI