Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yeni park bahçe şantiyesinde incelemelerde bulundu. Başkan Çelik daha sonra şehrin dört bir yanındaki parklarda devam eden peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Park bahçe hizmetlerinde son derece iddialıyız. Ekiplerimiz gece gündüz demeden büyük bir gayretle şehrimizi güzelleştiriyor” dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, park ve bahçeler müdürlüğüne ait uygulama şantiyelerini dolaşarak, devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Çelik’e inceleme gezisinde Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Burhan Aydemir, Park ve Bahçeler Müdürü Işık Bayrıl ve Basın Danışmanı Bilal Demir de eşlik etti. İlk olarak Karaağaçlı Mahallesi’nde yeni yapılan park ve bahçeler şantiyesini dolaşan Başkan Çelik, daha sonra spor sahasındaki çalışmaları kontrol etti. Karaağaçlı’da bulunan şantiyede 1 adet idari bina ile bin metrekare alanda kapalı sera ve açık fidan üretim sahası hazırlandığını belirten Çelik, park bahçeye ait tüm araç gereçlerin de burada muhafaza edileceğini söyledi.
ŞEHZADELER FİDANLIĞI TAMAMLANIYOR
Şehzadeler fidanlığı ile ilgili bilgiler veren Başkan Çelik, “Şehzadeler fidanlığımız Karaağaçlı’da bulunan şantiye alanımızda kurulacak. Şantiye alanının yüzde 70’i tamamlanmış durumda, idari binamızı da 10 gün içerisinde bitireceğiz. En geç 2 ay içerisinde tüm çalışmalar bitmiş olacak” dedi.
Başkan Çelik daha sonra Yeniköy Mahallesi’nde belediye hizmet binası önündeki yeşil alanda devam eden yapısal ve bitkisel peyzaj çalışmalarını incelendi. Bir hafta içerisinde bitki dikimiyle birlikte çalışmaların tamamlanacağı belirtildi. Karaağaçlı spor sahasında yer alan çim futbol sahası ve halı sahada fen işleri ve park bahçe ekipleri tarafından ortak bir çalışma yürütüldüğünü belirten Başkan Çelik, “Sahaların ve çevresinin yapısal tadilatı ve bir adet idari bina yapımı ile ağaç bakımları, çim bakımı ve saha bakımı tamamlandı” şeklinde konuştu.
Daha sonra sırasıyla Çeşnigir Camii, İstasyon Yiğitbaş Camii ve Sultan Parkı’ndaki peyzaj çalışmalarını inceleyen Başkan Çelik, “Çeşnigir Camii etrafında bulunan ve bir hayli eski olan parkın bakımsız ve oturulamayacak haldeki sabit oturma gruplarının yenileme çalışmaları devam ediyor. Yine parkın bitki bakımı yapılmaktadır. İstasyon Yiğitbaş Camii etrafındaki çevre düzenlemesini de yerinde inceledik. Burada da peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Sultan Parkı’nda ise peyzaj açısından bitkisel eksikliklerimiz tamamlandı. Oturma gruplarının yenilenmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.