Bir dizi etkinlik için İnönü Üniversitesine gelen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Faruk Özbay ve komisyon üyeleri Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’i ziyaret etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi’ndeki gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. Konuşması sırasında İnönü Üniversitesi’nin karaciğer naklindeki başarısı ve Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralinin kurulması hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, eğitim, bilim, sağlık ve kültürel hizmetlerin yanı sıra Hastane Oteli ve Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi gibi hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini belirtti. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Faruk Özbay, ziyaret anısına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’e plaket takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise, Başkan Özbay’a Üniversitenin 40’ıncı yıl plaketini hediye etti.
Ziyaret sonrası Rektör Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ, TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Faruk Özbay ve komisyon üyeleri tarafından İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) binasında düzenlenen “Dünya Fair Play Karikatür Yarışması Sergisi”nin açılışı yapıldı. Sergi açılışından sonra BESYO Konferans Salonu’nda Başkan Murat Faruk Özbay ve komisyon üyelerinin konuşmacı olarak yer aldığı bir panel gerçekleştirildi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Nurettin Konar’ın yönettiği panelde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonunun çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Yoğun ilgi gösterilen panelde öğrencilerin soruları da yanıtlandı.