Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın göreve gelmesiyle başlatılan ve geleneksel hale gelen “Tekkeköy Sünnet Şöleni”nde bu yıl 250 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Yaklaşık 250 çocuğun sünnet işlemini gerçekleştiren Tekkeköy Belediyesi Tekkeköy 19 Mayıs Mahallesi Meskenler Pazar Yerini şölene hazır hale getirdi. Eğlence dolu sünnet şöleni çocukların üstü açık otobüslerle ilçe turu atması ile başladı. Ardından alanda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar yapıldı. Daha sonra mehter takımı, palyaço ve animasyon gösterileri, çocuk şarkıları, illüzyon gösterileri, ödüllü yarışmalar gibi birçok gösterinin yanında bir birinden farklı oyun parkurlarında çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Programın açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Benim oğlum Yiğit de 167 arkadaşıyla birlikte Samsun’da Atakum Belediyesinin sünnet şöleninde sünnet olmuştu. Bizler, çocuklarımızın daha güçlü bir geleceğe bakabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapabilmek için uğraşıyoruz. Bugün belediyeciliğimize baktığımızda kaldırım ve yol yapmayı bile uzun bekleme sürelerine bırakan, onları bile gerçekleştirmekten aciz olan belediyecilikten alt yapı hizmetlerini şehirle hızla buluşturan, bütün ihtiyaçlarını en önce şehre getirmeyi birinci görevi bilen belediye başkanlarıyla Türkiye’yi tanıştırdık. Ardından sosyal belediyecilik anlayışını Türkiye’ye getirdik. Bu anlayışla birlikte tüm dezavantajlı guruplar başta olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderdiler. En güzel ve zor günlerinde vatandaşlarımızın yanında olduk. Biz belediyeciliği, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik” dedi.

Başkan Togar: “250 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Her yıl yaklaşık 250 çocuğun sünnetini belediye olarak yaptırdıklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İhtiyaç sahibi olsun olmasın, yaklaşık 250 evladımızı aynı ortamda buluşturmak ve o mutluluğa ortak olmak için geleneksel hale gelen sünnet şölenimizi gerçekleştiriyoruz. Bu sosyal hizmetlerin yanı sıra birçok sosyal hizmeti daha ilçemize sunuyoruz. Göreve geldikten sonra yaklaşık 4 yıl içerisinde 400 ailemize içerisinde hiçbir insani yaşam şartının olmadığı evlerini yenileyip, 60’ın üzerinde prefabrik konut, 300’ün üzerinde betonarme yapıyı tamamlayıp, sıcacık yuvalarında yaşamalarına imkan sağladık. Bu ilçe sınırları içerisinde kaymaktan bilgilerini aldığımız 600 küsür ailemize sürekli ve düzenli olarak gıda yardımında bulunuyoruz. 150’ye yakın yaşlımıza her gün aş evinden yiyecek alıp yemelerine yardımcı oluyoruz. Hasta nakil araçlarımızla hastalarımızı kapısından alıp, istedikleri hastaneye ulaşımlarını sağlıyoruz. Yine aynı zamanda yaşı ve engellilere evde kuaförlük hizmeti veriyoruz. Bunun gibi birçok hizmeti yine sosyal belediyecilik adına ilkleri yapıyoruz. Bugün bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize teşekkür ediyor, erkekliğe ilk adımı atan çocuklarımızın vatana millete hayırlı bireyler olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman da tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekkeköy’de de AK Parti belediyeciliğinin ilçeyi güzelleştirip, hizmet sunduğunu ifade ettiler.

Konuşmaların ardından, sünnet olan çocuklar ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirilirken, onlara hediyeler de verildi.