Konuya ilişkin konuşan tarım danışmanları "Çeşitli sorunlarının yanında işsiz kalma ve asgari ücretin çok altında bir ücretle çalışmak zorunda kaldıklarını, uzun mücadelelerinin sonuç vermediğini, bugün TBMM’de farklı siyasi parti guruplarının sorunlarımıza bir çözüm bulmalarını umut ediyoruz" dedi. 

Ayvacık Ziraat Odası başkanı Erdal Avcı ve Organik Fındık üreticileri Birlik Başkanı Ali Bakır da "Üretimin içerisinde olan tarım danışmanların, aynı işi yapan meslektaşlarına yakın bir ücret almaları gerekmektedir. Oda ve Birliklerin yeterli kaynağının olmaması nedeniyle; tarım danışmanlarına yeterli ücret ödenemediğini, sorunun büyümekte olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı. 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek,” Türkiye’de tarımı iyi bilen, üretimin içinden gelen biri olarak; Tarım danışmanlarının sorunlarını biliyoruz ve çözümü için her platformda, başta Sayın Genel başkanımız olmak üzere dile getirmeye çalışıyoruz. Üretmenin, yaşamanın siyaseti olmaz, üretmek ve vatandaşlarımıza uygun fiyattan ürün temin etmeliyiz. Tarım danışmanları çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Üretim sahalarında, kendi alanları ile uygulama bilgisine sahip tarım danışmanlarının desteklenmesi, üretim artışı ile ürün kalitesinin artmasına neden olacaktır. Üretim artışı, ürün kalitesi ve sağlıklı ürünün tüketiciye ulaştırılmasında tarım danışmanlarına önemli görevler düşmektedir. Tarım danışmanlarının, sorunlarını Tarım ve Orman Bakanlığının çözmesi gerekir. Milli Hasıladan tarım için ayrılan %1’lik payın eksiksiz ödenmesi ve artırılmasına ile üretim artışı, kaliteli ürün üretmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır.  Tarım danışmanı olarak çalışan Ziraat mühendisi, Ziraat teknikerlerine, asgari ücret kadar ödeme yapılmıyor. 3500TL ile 3800 TL arasında maaşla çalıştırılıyor. Tarım danışmanlarına destek verilmeli ve üretim artışı sağlanmalıdı.” sözlerini kullandı. 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

” Örgütlü mücadelenizin sonuç alması için etkin mücadele edilmesi gerektiğini, insanlık onuru ile bağdaşmayan bir ücretle çalışmak zorunda bırakılmanızın kabul edilemeyeceğini ifade ederek; seçimlere az bir süre kaldı sorunu Tarım ve Orman Bakanlığı çözemiyorsa! CHP iktidarında sorun çözülecek, üretimin önündeki engeller kaldırılacaktır. Tarım danışmanlarının hak arama mücadelesi bireysel bir hak arayışından daha önemli üretim artışı ile sağlıklı ürün üretmenin önündeki engellerin kaldırılması ve bilinç tarım yapılmasının sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirdiklerini görüyoruz.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.