Kaldırım Mahallesi gençleri, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ve ardından da AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette, Orduzu Kaldırım Mahallesi’nde yaşanan sitemin kamuoyunda hem yanlış anlaşılmalara hem de siyaset malzemesi yapılmasından dolayı duyulan üzüntü ifade edildi.
Orduzu Kaldırım Mahallesi gençleri adına konuşan İdris Arkın, "Kaldırım Mahallesi gençleri olarak biz buradayız. Başkanımızı, vekillerimizi, partimizi seviyoruz. Kimse bizim üzerimizden siyaset yapmasın. AK Partimizi de seviyoruz. Kimse bizim üzerimizden rant elde etmeye kalkışmasın. Biz bir aileyiz. Aile içerisinde tatsız şeyler olabilir. Sonuçta biz bu partinin içindeyiz. Vekillerimizi, Belediye başkanlarımızı ve partimizi seviyoruz ve her zaman yanındayız” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “AK Parti döneminde Alevisi-Sünnisi Türk’üyle Kürd’üyle kim varsa her kesimle görüştük, onlarla bir araya geldik. Ancak bugüne kadar hiçbir alanda nahoş bir olayla karşılaşmadık. Geçenlerde Kaldırım Mahallesi’nde yaptığımız toplantıda 16-17 yaşlarındaki gençlerden oluşan bir iki çocuğun istemediğimiz cümleleri sarf etmesi bizi üzmüştür. Hele hele Kaldırım Mahallesi gibi yüreklerimizin aynı idealler için çarpmış olduğu, yüzde 95’in üzerinde AK Parti’ye gönül vermiş insanların semtinde böyle bir olay olmuştur. O bölgede yaşayan insanlarımızda olaya müdahil olmuşlar, böyle bir olayla asla ve asla Kaldırım insanlarıyla özdeşleştirilmemesi gerektiğini söylemişlerdir. Bundan rant elde etmeye çalışan bazı siyasi güçler, maalesef olayı farklı bir şekilde göstermişlerdi. Akşam bazı basın yayın organlarında 20’den fazla kişinin gözaltına alındığını söylemişlerdir. O bölge üzerinde emelleri olan bazı mihrakların var olduğunu biliyorlar. Arkadaşlarımızın orada yapılan hatalardan dolayı özür beyan etmeleri, kesinlikle böyle bir şeye kendilerinin rıza göstermeyeceklerini belirtiyorlar. Ben buradan bu nazik ziyaretten dolayı çok sevindiğimi ifade ederek teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ziyarette, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yer aldı.