Başkent’in ailece keyifle gezip görülebilecek doğal güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor.

Ankara’ya 30 kilometre uzaklıktaki Kızılcahamam’da bulunan Şahinler Tabiat Parkı zengin orman varlığı ile görenleri büyülüyor. Doğal göletiyle yaz, kış ve bahar aylarında farklı bir görsel şölene ev sahipliği yapan parkta eğreltiotu, çayırotları, ısırgan, kuşburnu, orman sarmaşığı gibi çok sayıda bitkiyi de bir arada görmek mümkün. Volkanik tüf ve andezitlerden oluşan bölge yaban hayatı ile de dikkat çekiyor. Tilki, çakal, sansar, sincap, tavşan, kurt ve kekliklerin bulunduğu parkta piknik ve kamp da yapılabiliyor.

Nallıhan’ın Sarıyar Mahallesi’nde yer alan Kayıkbaşı Mevkii ise yemyeşil doğasıyla ziyaretçilerine huzur veren bir mesire alanı. Vatandaşlar, balıkçı tekneleriyle dolu olan gölde balık avlayarak, baraj gölü etrafında yürüyüş yapıyor.

180’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Nallıhan Kuş Cenneti ise Aladağ Çayı’nın Sarıyar Barajı’yla birleştiği havzada yer alıyor. Nallıhan Kuş Cenneti, kuşların doğal yaşam alanlarını kamera sistemiyle 24 saat izleme imkanı veriyor. Yürüyüş yolları sayesinde çok sayıda farklı kuş türünü, özellikle de soyu tükenmekte olan kara leyleğin görülebileceği 425 hektarlık bölge, 1994 yılından itibaren koruma altında.

Çökelme ortamının özelliklerini yansıtan sarı, kahve ve kırmızı tabakaların üst üste gelmesiyle oluşan yer tabakasıyla gökkuşağı renklerine bürünen Nallıhan Kız Tepesi, doğal güzelliği ile fotoğrafçıların uğrak yeri.

Başkent’e 200 kilometre uzaklıktaki Uyuzsuyu Şelalesi de her yıl Mart aylarının ortasından itibaren 60 metre yükseklikten akarak artan su miktarı ile doğaseverlerin ve fotoğrafçıların uğrak yeri. Sarıçalı Dağı eteğinde yer alan ve yıl boyu 36 derece su sıcaklığı ile dikkat çeken Uyuzsuyu Şelalesi, trekking yapanların da gözdesi. Seyir teraslarında oturmayı ve piknik yapmayı seven Başkentlilerin tercih ettiği mekanlar arasında yer alan şelale, halk arasında deri hastalıklarına iyi gelmesiyle de tanınıyor.