Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()-CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Hakkari il Başkanı Aytekin Karahanlı, Ankara'da meydana gelen canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 99 kişi için mevlit okuttu.
Mevlit, Merkez Hacı Sait Camii'nde ikindi namazına müteakip okundu. Ardından da saldırıda hayatını kaybedenler için dua edildi. Mevlide katılanlar, CHP İl Başkanı Karahanlı'ya teşekkür etti. Karahanlı, Ankara'da barış mitingi için emekçilere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifaler dileyerek şöyle dedi:
"Bugün camide 10 Ekim'de barış için Ankara'ya giden, barış için yürüyen değerli emekçi arkadaşlarımızın anısına mevlit okuttuk. Patlamada insanlarımız şehit oldu. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı olanlara Allah'tan acil şifalar diliyorum. Bu eylemi gerçekleştiren vahşi terör örgütünü de lanetliyorum ve kınıyorum. Artık ülkemizde kan akmasını istemiyoruz. Birilerinin çıkarına insanlarımızın ölmesini asla istemiyoruz. İnşallah bu çatışmalı süreç artık son bulur. Artık bir daha annnelerin gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Artık bir daha çocuklarımızın yetim kalmasını istemiyoruz. Artık dağlarımızda barut kokusu yerine çiçeklerin kokusu gelsin istiyoruz."

FOTOĞRAFLI