İstanbul, 12 Şubat () - Danıştay, Bakanlar Kurulu'ndan, metal grevlerini ertelerken gösterdiği "milli güvenlik" gerekçesine ilişkin olarak, “Milli güvenliği bozucu hususlar nelerdir?” sorusuyla savunma istedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu üyesi Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, 2 Şubat tarihinde "yürütmenin durdurulması" açtıkları davaya bağlı olarak, hükümetten savunma istendiği belirtildi.

Açıklamada, "29 Ocak tarihinde uygulamaya koyduğumuz ve 19 Şubat tarihinde uygulamaya koyacağımız grevlerin Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesi üzerine, sendikamız tarafından 2 Şubat tarihinde 'yürütmenin durdurulması' istemiyle açılan davada Danıştay 10. Dairesi, Başbakanlık’tan savunma istedi" denildi ve şu bilgiler verildi:

"Danıştay 10. Dairesi, 9 Şubat tarihli ara kararında Başbakanlıktan, 'Davacı sendika tarafından uygulanmakta olan ve uygulamaya konulacak grevlerin ‘milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu’nun nasıl ve ne şekilde belirlendiği, milli güvenliği bozucu hususların neler olduğunun açık ve tereddüte yer bırakmayacak şekilde açıklanmasının istenmesine' karar verdi. Davalı idare konumundaki Başbakanlık’ın savunma verme süresini 30 gün yerine 10 gün olarak belirleyen Danıştay 10. Dairesi, ara kararı Başbakanlığa 11 Şubat tarihinde memur marifetiyle tebliğ etti. Danıştay 10. Dairesi, ara kararında yürütmenin durdurulması isteminin, Başbakanlık’tan cevabın alınması veya 10 günlük cevap verme süresinin tamamlanmasından sonra inceleneceğini kararlaştırdı."