SİNOP (AA) - Vali Yasemin Özata Çetinkaya, yarın başlayacak balık av sezonu dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çetinkaya, mesajında, gırgır ve trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan 2015 tarihinde başlayan genel av yasağının gırgır tekleri için 1 Eylül'de, trol için de 15 Eylül'de sona erdiğini anımsattı.

Sinop'un, yeni av sezonunda 200 teknenin ve yaklaşık 960 balıkçının  avlanmaya başlayacağını belirten Çetinkaya, şunları belirtti:

"Bakanlığımız, su ürünleri avcılığıyla ilgili düzenlemeler yaparken bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususları göz önünde bulundurmuştur. Su ürünleri avcılığında tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları bakımından bazı yasak ve sınırlamalar ile balıkçılarımıza yükümlülükler getirilmektedir. Balıkçılar, faaliyetlerini Ticaret ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre yürütmektedir. Bu Tebliğ hükümlülükleri 2015-2016 avcılık dönemi için de yürürlükte olacaktır."

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün denetimlere geçmişte olduğu gibi yeni sezonda da artırılarak devam edeceğini ifade eden Çetinkaya, bunun için her türlü teknik ve altyapı önlemlerinin alındığını vurguladı.

- "Av sezonunun verimli geçmesi beklenmektedir"

Vali Çetinkaya,  "Balıkçılarımızın bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları hem kendi menfaatleri hem de kaynaklarımızın sürdürülebilir işletimi bakımından önem taşımaktadır. Denizlerimizde yapılan gözlemler ve balıkçılardan aldığımız duyumlara göre, balık populasyonunda büyük artış olduğu ve bu av sezonunun verimli geçmesi beklenmektedir" ifadelerini kullandı.

2015-2016 yeni av sezonunun balıkçılık açısından bol ve bereketli olmasını dileyen Çetinkaya, beslenmede sayısız faydaları olan su ürünlerini yeni sezonda halkın bol bol tüketmesini tavsiye etti.