Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’ne Rektör olarak Prof. Dr. Bayram Sade atandı.
KTO Karatay Üniversitesi’nin rektörlüğüne, Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin Mayıs ayı toplantısında alınan kararla Prof. Dr. Bayram Sade atandı.
Prof. Dr. Bayram Sade’nin KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmesine ilişkin KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk tarafından açıklama yapıldı. Öztürk yaptığı açıklamada, “Mütevelli heyetimiz, 764 yıl önce Ahiler tarafından kurulmuş Karatay Medresesinin devamı olan KTO Karatay Üniversitesi’nin ülkemizin ve şehrimizin 2023 hedeflerinde en büyük rollerden birini üstlenmesi için çok yoğun mesai harcamaktadır. Ortak aklın ve istişarelerin sonucunda bu vizyon ve sorumluluğu en iyi şekilde üstlenebilecek, üniversitemizin başarılarını artıracak ve KTO Karatay Üniversitesi’ni ulusal ve uluslararası alanda temsil edebileceğine inandığımız şehrimizin yetiştirdiği akademisyenlerden biri olan Prof. Dr. Bayram Sade Mütevelli heyetimiz tarafından rektör olarak atanmıştır. Üniversitemizin hedefleri ve misyonu doğrultusunda Konya’nın sorunlarını bilen, üniversite sanayi işbirliği çalışmaları ile ön plana çıkmış bir akademisyenin rektör olarak atanmasının Konya iş alemine, üniversitemize ve şehrimize büyük katkılar sağlayacağına inanmaktayım. Yöneticisinden öğrencisine kadar, 1251 Karatay Medresesi ruhunu içinde hisseden ve bu ruhla ülkemize hizmet eden, manevi hassasiyetleri yüksek bilim adamlarını ve şehrimizin gelecekteki yöneticilerini yetiştirmek gayesiyle çalışan üniversitemize yeni rektörümüzün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
KTO Karatay Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade Kimdir?
1962 Konya- Karapınar doğumlu olan Prof. Dr. Sade, ilk, orta ve lise öğrenimini Konya’da tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girdi. 1984 yılında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1991 yılında doktor, 1996 yılında doçent, 2002 yılında profesör unvanlarını aldı. 2010- 2012 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Fen Bil. Ens. Müdürlüğü görevini yürüttü ayrıca Selçuk Üniversitesi Rektör Danışmanlığı ve KOP BKİ Danışmanlığı’nda bulundu. Ayrıca ulusal düzeyde yürüttüğü çok sayıda görevi vardır. Son olarak Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış olan Prof. Dr. Bayram Sade’nin 150’nin üzerinde uluslararası ve ulusal makalesi, kitap ve yayını bulunmakta olup, 40’ın üzerinde BAP, DPT, TÜBİTAK projesinde yürütücü ve araştırmacı olarak yer almıştır. Prof. Dr. Sade, evli ve iki çocuk babasıdır.