SAMSUN (AA) - Kavak'ta imar planı mevzuatıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kavak Belediyesi tarafından Ondokuz Mayıs Mahallesindeki bir düğün ve konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Fen İşlerinden sorumlu Belediye Başkan                      Yardımcısı Reşat Ayyıldız ve Ondokuz Mayıs Mahallesi sakinleri katıldı.

Sarıcaoğlu, belediye tarafından yürütülen ve yürütülecek hizmetler hakkında bilgi verdikten sonra 3194 sayılı İmar Kanununa göre Ondokuz Mayıs Mahallesi'nde yapılması gereken imar planı uygulaması hakkında bilgi verdi.

İmar planı uygulamasının vatandaşların lehine olduğunu belirten Ayyıldız, "Sizlerin ikamet ettiği Ondokuz Mahallesi, Kavak ilçe merkezindeki 6 mahalleden yapılaşma ve imar yönüyle en geride kalmış mahallemizdir. Sebebi ise imar planının yapılmamış olmasıdır. İmar planı yok diye arsanızı satamıyorsunuz, bina yapamıyorsunuz. İmar planına göre en fazla yüzde 40 belediye payı alınmaktadır. Ama alınan bu pay yine sizlerin hizmetinde kullanılmaktadır. Bu durumda yerinize 2-3 kat yaparken, uygulama planı geçmiş olması durumunda hemen hemen 5 - 6 kat bina yapabiliyorsunuz" dedi.

Başkan Sarıcaoğlu ise soruları yanıtladı.