Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği, Türk Dünyası’nda varlığını devam ettiren FETÖ yapılanmalarına karşı medya alanındaki çalışmalarını artıracağını açıkladı.

Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan yaptığı yazılı açıklamada, "15 Temmuz hain darbe girişimin ardından Türk Dünyası’nda FETÖ yapılanmasına karşı etkin bir medya mücadelesi yapılmadı. Bugün başta Türk Dünyası’nda gazeteci meslektaşlarımız olmak üzere, STK’lar ve kamuoyu gerekli şekilde bilgilendirilmedi. Türk soylu bölgelere bakıldığında Doğu Türkistan davasında bile FETÖ’cü yapıların etkisi görülmektedir. ’İpekyolu ve Türk Dünyası Çalışmaları’ adı altında olsun, toptan gıda dağıtımı ticaretinde olsun hala ticareti sürdürenler var. Bazı dernek yöneticilerinin 1. derece yakın akrabaları olan 2 Uygur FETÖ üyesi olarak tutuklanmış, bir Uygur ve bir Kazak da FETÖ üyesi olmaktan aranmaktadır. Sadece Çin’de 100’ün üzerinde FETÖ üyesi iş adamının olduğu bilinmektedir. Hala Moğolistan’da cami, okul yardımı adı altında sürdürülen çalışmalarda FETÖ bağlantıları olduğu iddia edilmektedir” dedi.

FETÖ bağlantılarının mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini kaydeden Yavuzaslan, “Azerbaycan,Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Tataristan, Afganistan, Irak ve diğer bölgelerdeki Fetöcülerin bağlantılarının ortaya çıkarılması için Türk dünyası ile ilgili kuruluşlardan faydalanılmalıdır. Bu bölgeleri ve soydaşları yakından tanıyan kişilere yetki ve görevlendirme verildiği takdirde tatmin edici bir rapor ortaya çıkarılabilecektir. Bunların bu bölgelerde neler yaptıkları, bağlantıları, işleri hakkında hazırlanacak rapor, bu kardeş ülkelerin yetkililerine bildirilmelidir. Bizler başta üyelerimiz ve temsilcilerimiz olmak üzere tüm gazetecileri bu yeni nesil terör yapısına karşı mücadeleye davet ediyoruz. Türk Dünyası üzerine çalışma yapan resmi kurumların FETÖ tehlikesine karşı daha fazla çalışma yapması gerekiyor. Bizler bazı kurumlara bu konuda yazılı müracaatlarda bulunduk. Ne yazık ki olması gereken mücadele isteğini göremedik. Milli bir mesele olan bu konuda bizde gücümüz kadar mücadeleye şartları zorlayarak devem edeceğiz” diye konuştu.