Çankaya Belediyesinin başlattığı “Yeni Sistem Çöp Konteyneri” sistemi Ahlatlıbel’e de ulaştı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, el değmeden açılabilen konteynerlerle, parkta zaman geçiren vatandaşlara kullanım kolaylığı ve sağlıklı hizmet sunduklarını belirtti.

Çankaya Belediyesinin başlattığı ve tüm ilçede hızla yayılan “Yeni Sistem Çöp Konteyneri” sistemi Ahlatlıbel Atatürk Parkı’na da ulaştı.

Bugüne kadar Oran, Atatürk, İlkbahar, Dikmen, Yıldızevler, Hilal, Sancak, Kızılırmak ve Yüzüncü Yıl gibi mahallelerde vatandaşların hizmetine sunulan konteynerler, Çiğdem ve Mustafa Kemal Mahallelerinin ardından Ahlatlıbel Atatürk Parkı’na da yerleştirildi.

Şehrin içinde olmasına karşın orman ve çim alanlarıyla şehirden uzak hissi yaratan, dinlenme ve spor yapabilme olanağı tanıyan Ahlatlıbel, Avrupa kalitesinde bir temizlik anlayışını da beraberinde getiren konteynerler sayesinde daha da çağdaş bir park halini aldı.

“İnsan merkezli çalışıyoruz”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ahlatlıbel’in Ankara’nın en önemli rekreasyon alanlarından olduğunu vurgulayarak, “Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereği rant değil insan merkezli çalışıyoruz. Çankayalının oksijen alabildiği, stresten uzaklaşabildiği yeşil alanlarımızı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını göz önüne alarak yeniliyoruz. El değmeden açılabilen konteynerlerle, parkta zaman geçiren vatandaşlarımıza kullanım kolaylığı ve sağlıklı hizmet sağladık” diye konuştu.

Sağlıklı Kentler Birliği tarafından ödüle layık görülen Ankara’nın ilk biyolojik göletini de Ahlatlıbel’de inşa ettiklerini belirten Başkan Taşdelen, “518 metre kare alanda kimyasal madde kullanılmadan bitkiler ve özel filtrelerle temizlenen göletimiz parka ferahlık katıyor” dedi.