Kahta İkbal Kültür ve Yardım Derneği’nin düzenlediği iftar programına gönüllüler, esnaf, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
İkbal-Der, faaliyetlerinde aktif görevler alan, faaliyetlere iştirak eden gönüllüleriyle tanışma ve kaynaşma amacıyla iftar yemeği verdi. İftara İlçe Milli Eğitim Müdürü İ. Halil Tunçmen, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Işık, dernek yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, basın mensupları, dernek gönüllüsü memur, esnaf ve öğrenciler katıldı.
İftar öncesi Suriyeli muhacir Üsame Kur’an tilaveti yaptı. Tilavetin ardından Dernek Başkanı Ebubekir Akbaş açılış ve selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında ümmet olarak birçok ortak nokta olduğunu beyan eden Akbaş, “Rabbimiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, aynı orucu tutuyoruz, aynı namazı kılıyoruz. Rabbimize hamdolsun ancak var olan birçok ortak noktamıza rağmen siyasi bilincimiz o oranda güçlü değil. Ümmet şuuru ile hareket etmemiz gerekirken bizler küfrü ve şirki, eksiği olan Müslüman kardeşlerimize tercih edebiliyoruz. Bugün dünyaya İslam değil isyan egemense, bunun sebebi, öyle sanıldığı gibi kâfirlerin, İslam düşmanlarının güçlü oluşu değil, Müslümanların parçalanmışlığıdır. O yüzden İslam’ın egemenliği için Ümmet’in birliği şarttır. Zira farklı meşrepler/gruplar çatısı altında ayrı olununca, Müslümanlar arası dayanışma mümkün olmuyor. Haliyle, bütün Müslümanların kardeş olduğu, tek bir millet olan küfür karşısında yekvücut bir ümmet olarak mücadeleye durmak gerektiği hakikati idrak edilemiyor” dedi.
Ezan sonrası açılan iftarın ardından Kur’an Kursu eğitimcisi Esat Aktanbaş tarafından yemek duası yapıldı.