Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle anıldı. Aşık Mahzuni Şerif’in dillere pelesenk olan türkülerinin seslendirildiği gecede, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Devr-i Mahzuni kitabını tanıttı.

Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, Maltepe’de türküleriyle anıldı.Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ev sahipliği yaptığı geceye CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Parti Meclisi Üyeleri Ali Öztunç, Mevlüt Dudu, Kadir Gökmen Öğüt, Hüsnü Süslü, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul eski Milletvekili Çetin Soysal, CHP Maltepe, Kartal, Ataşehir, Adalar, Sultanbeyli ilçe başkanlarının yanı sıra Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Çağımızın ozanı, yüzyılımızın Pir Sultanı birkaç cümleyle anlatılmaz. Mahzuni aynı zamanda nesiller arası çok önemli bir köprü vazifesi görmüştür. Binlerce şiir ve beste kaleme almıştır. Bunları sazın telinde sahnelerde isyan bayrağı gibi dalgalandırmıştır. O bir ozan olarak Maraş’tan yola çıktığında elinde sadece bir bağlama vardı. O bağlama bizim kültürümüzde bir isyandır, aynı zamanda bir destandır. Ve bu destan Mahzuni’nin tezenesinde ayrıca hayat buldu Türkiye’de” dedi.

Devr-i Mahzuni kitabını imzaladı

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç Devr-i Mahzuni kitabını konuklar için imzaladı. Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni ile birlikte kitabı hazırladıklarını belirten Öztunç, “Aşık Mahzuni Şerif’in hemşehrisi olmaktan onur duyuyorum. Mahzuni felsefesinin gelecek nesiller tarafından bilinmesi için oğlu Ali Mahzuni ile bu kitabı hazırladık. Mahzuni Şerif bir derya. 20 bin şiiri var. 450’nin üzerinde albümü ve plağı var. Yıllarca zulüm görmüş, hapishanelere atılmış, işkenceler görmüş ama hiç boynunu hiç bükmemiş” diye konuştu.

Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni’nin de katıldığı gecede, konuklar türkülere doydu. Hüseyin Uğurlu ile birlikte “Mevlam Gül Diyerek İki Göz Vermiş”, “Nenni Bebek”, “İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım” gibi en sevilen Mahzuni türkülerini seslendirirken, yüzlerce kişi türkülere hep bir ağızdan eşlik etti

Aşık Mahzuni’nin sanat ve politika arasında geçen ömrünün kaleme alındığı Devr-i Mahzuni kitabı, Mahzuni Şerif’in hayatı, cezaevi anıları, sazı, sözü, sanatı ve ölümünün adından kaleme alınan yazılardan oluşuyor.