AK Parti Akçakoca Gençlik kolları ilçe başkanlığına Serdar Özcan seçildi.
Akçakoca Gençlik Kolları kongresine, Belediye başkanı Cüneyt Yemenici ve AK Parti İlçe Başkanı Dergah Akça ev sahipliği yaparken, davetliler arasında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Ahmet Kaleli, AK Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç ve çok sayıda üye ve yönetici AK Partili vardı.
AK Parti İlçe Gençlik kolları kongresi, açılış sunumunun ardından divan kurulu teşekkülü ile saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gençlik kongresine katılamayan Milletvekili Fevai Aslan ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin mesaj gönderdi.
AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça "Bu seçimle yönetime gelecek olan Gençlik kollarımız bundan sonra bu işin hammallığını yapan, sadece bayrak asan değil, fikren de bu partiye kendini adamış kadrolar olacaktır" şeklinde konuştu. Akça, gençlik kongresiyle birlikte kongre sürecini tamamladıklarını belirterek "Bundan sonra hep birlikte güzel çalışmalar yürüteceğiz" dedi.
Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise "AK Parti özel bir parti. Gençlere önem veren bir parti. Tüm teşkilat mensuplarına verdikleri başarılı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu. "Bugün beni mutlu eden şey, kadın ve gençlik kongrelerinde görülen yüksek katılım. İnşallah önümüzdeki seçimlerde Anayasayı değiştirecek milletvekili sayısını çıkartacağımız bir seçim çalışması yürüteceğiz’’ diyen Başkan Yemenici, kendilerinin her daim yeni yönetimlerin yanında olacaklarını da sözlerine ekledi.
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Ahmet Kaleli konuşma yaptı. Konukların konuşmalarının ardından kürsüye çıkan İlçe Gençlik Kolları Başkan adayı Serdar Özcan bir konuşma yaptı. Ayakları yere basan, yerli bir siyaset döneminin AK Parti’yle başladığını söyleyen Özcan, eski tip siyaset anlayışının değiştiğini, bunda ısrar edenlerin ise muhalefete mahkum olduklarını ifade etti. Konuşmaların son bulmasının ardından, Serdar Özcan’ın başında olduğu liste oylandı. Oylama bitiminde AK Parti İlçe Gençlik Kolları yönetimi şu şekilde oluştu: Serdar Özcan, İbrahim Kural, Seyit Biriktir, Gökhan Cesur, Emrah Yemenici, Emre Güçlü, Tahsin Ustabaş, Gürkan Ilgaz, Hakan Başar, Elif Genç, Esra Sağlam, Yunus Emre Orhan, Sefa Ataş, Kurtuluş Atış, Akçakocabey Ünsal, Ersin Eser, Cemile Eren, Faikan Işık, Sinan Aydın ve Elif Aydoğan.