SAMSUN HABER - Son dakikalarda gelen golle Giresunspor’u yenen Samsunspor’da maç sonu basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Osman Özköylü, “Mutluyuz, sezonun en kıymetli galibiyetini aldık. Matematisel olarak ligde kalmayı garantilemediğimiz için aynı ciddiyetle diğer maçları tamamlamalıyız" dedi.

'AZ BİR YOL KALDI!..'

Geçen haftaki Eskişehir maçından kötü yenilgi aldıklarını ve o ruhsal bozuklukla stres altında maça çıktıklarını söyleyen Özköylü şunları söyledi:

"O kötü yenilgiden sonra  alttaki takımların kazanması ile daha da stresi yüksek bir maç oynamak zorunda kaldık. Rakibimizde bu ligin iyi takımlarından bir tanesidir. İyi futbol oynayan, iyi mücadele eden yetenekleri olan bir takım. Böyle bir maçta kazanmak önemliydi. 20 günde 5’inci maçımızı oynuyoruz. Yani bu belki bütün takımlar için geçerli ama biz alt sıralardayız, stresimiz daha fazla. Kaybedecek çok şeyimiz var. O yüzden o gerginlik ve stres altında oynanan maçlarda bazen istediğiniz olmuyor, bazen çocuklar çok istemesine rağmen bazı şeyleri tam istediğimiz gibi yapamıyoruz. Keşke rahat olabilsek, keşke biraz daha yukarılarda olabilsek o zaman çok daha rahat ve keyifli maçlar izletebileceğimizi düşünüyorum. Ama dediğim gibi geçen hafta ağır bir yenilgi almış ve 6 tane gol yemiş bir takım için bugün sahaya çıkan takım gerçekten alkışlanacak bir takım. Herkes o 6-1’lik yenilginin ardından bu takım kalkamaz, bu kadar büyük mücadele edemez. Bu anlamda biz çok karakterli bir mücadele ortaya koyduk. İnanılmaz mücadele ettiler. Belki çok pozisyon olmadı ama maçı sonuna kadar hak eden taraf bizdik. Giresunspor’un maçın başında bizim Tomy’un kurtardığı pozisyon dışında bir pozisyonu yoktu. Nasibimiz 90+2. dakikadaymış. Çok mutluyuz. İçinde bulunduğumuz bu süreç içerisinde alınan bu galibiyet bize derin bir nefes aldırttı ama halen daha lig devam ediyor. Matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemediğimiz için aynı ciddiyetle diğer maçları tamamlamalıyız. Belki sezonun en kıymetli galibiyetini aldık. Az bir yol kaldı alacağımız en az 3 veya 2 puan bizi ligde bırakacaktır” diye konuştu.

İLDİZ: YAPILAN HATANIN CEZASINI ÇEKTİK!
Samsunspor deplasmanında uzatma dakikalarında yedikleri golle 1-0 mağlup olan Giresunspor’un Teknik Direktörü Yücel İldiz, maç sonu basın toplantısında, “Son derece mücadeleli geçen bir maç oldu. Samsunspor oyunun ilk 10 dakikasına çok yüklenerek başladı. Biz normal oyunumuzda değildik. 15. dakikadan sonra oyun dengeye bindi. 2 takımın da pozisyonları vardı. 2. devre de kendi oyunumuzu yansıtmaya çalıştık. Rakip de temkinli oynayarak kazanmak istiyordu. Mücadelede çok pozisyon yoktu ama çok büyük bir mücadele yaşandı. Şu anda bitmiş bir maçı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Bu seviyede o pozisyon hatasını yapmamız lazımdı. Adam paylaşımında o hatayı yapmamalıydık. Uzatma dakikalarında bu hataları yaparsanız cezasını da çekiyorsunuz. Bizim açımızdan iyi olmadı. Kalan 2 maçımızı da kazanmak zorundayız. Samsunspor’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” dedi