Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi sınırlarına alındıktan sonra, 3 yıl içinde Polatlı’ya 179 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi, köy statüsünden mahalleye dönüştürülen 909 köye, düğün, bayram ve cenazelerde kullanılmak üzere masa, sandalye, çay ocağı, tüp, çay bardağı, ses sistemi malzemeleri yardımını Polatlı ilçesinde sürdürdü. Polatlı Cumhuriyet Meydanı’nda, düzenlenen törene Başkan Gökçek’in yanı sıra Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, malzeme yardımı alan mahallelerin muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“Polatlı’ya 3 yılda 176 milyon yatırım”

Malzeme dağıtım töreninde konuşan Başkan Gökçek, "Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte bilindiği gibi Polatlı’nın da aralarında bulunduğu çevre ilçeler Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alınmıştı. Biz de o tarihten bu yana tüm bu ilçelerimize büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Polatlı’ya da Büyükşehir Belediyesi olarak son 3 yıl içinde 176 milyon (eski parayla trilyon) yatırım yaptık” dedi.

Başkan Gökçek, Polatlı’ya sadece Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yatırımın parasal değerinin 117 trilyon (milyon) olduğunu söyledi. Fen İşlerinin, ilçeye 576 bin ton asfalt 106 kilometre de tarım yolu açtığını belirten Başkan Gökçek, “Eğer Polatlı Belediyesi bize bağlanmasaydı biz bu yatırımları yapamazdık. 6 km bariyer döşenirken, 116 bin metrekare kaldırım döşendi. 14 km yeni imar yolu açıldı. 12 km sanayi ve hastane yolu açılırken, 4 km oto korkuluğu, 1 adet meydan düzenlemesi yaptık” dedi.

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ilçeye 27 km içme suyu hattı ile 7 kilometreye yakın da atık su hattı döşendiğini vurgulayan Başkan Gökçek şunları söyledi:

“15 adet içme suyu arıtma tesisi, 4 tane depo bakımı, 2 bin 200 metre yağmur suyu hattı ve 6 adet su kuyusu yapıldı. Polatlı’nın Köylerine 50 adet klorlama makinesi koyduk. 1 adet ASKİ’ye hizmet binası yapılırken yine Polatlılılara daha iyi hizmet etsin diye 16 adet hizmet aracı aldık.”

Polatlı’nın çevresinin güzelleştirilmesi için Çevre ve Kontrol Daire Başkanlığı, tarafından 4 bin 656 adet çiçek dikimi gerçekleştirildiğini belirten Başkan Gökçek, “46 bin adet çalı grubu, bin 216 adet yetişkin ağaç diktik. Vatandaşlarımızın rahat vakit geçirmesi için 486 tane kent mobilyası koyduk.

32 tane cami, okul ve kamu kurumunun çevre düzenlemesini yapmışız. Ayrıca 30 tane caminin tek tek onarımını gerçekleştirdik. 125 tane de çocuklar için oyun grubunu Polatlı’nın farklı yerlerine koyduk” diye konuştu.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca, çiftçiye verilen destekleri de anlatan Başkan Gökçek, “Çiftçimize 7.5 ton kavuzsuz arpa desteği yaptık. 240 adet arılı kovan ile arıcılık malzemesi dağıttık. 861 tane sılaj paketleme yapılırken 10 bin ton da yem yardımı yaptık” şeklinde konuştu.

Polatlı’ya yapılan en önemli hizmetlerden birinin de yapımı tamamlanarak hizmete giren "Katı Atık Transfer İstasyonu” olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, Polatlı’nın çöpünün artık Ankara’ya taşınıp Ankara da imha edildiğini kaydetti. Konuşmasına Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının ilçedeki dar gelirli vatandaşlara yaptığı yatırımları da anlatarak devam eden Başkan Gökçek şu bilgileri verdi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak Polatlı’da 7 bin 624 aileye 114 bin 360 koli gıda yardımı, 7 bin 339 aileye de 7 bin 339 ton kömür yardımı yaptık. 7 bin 107 aileye kırtasiye, 7 bin 194 aileye bot ve kabandan oluşan giysi yardımı gerçekleştirdik.”

Başkan Gökçek, ilçeye dekoratif saat kulesi ile 1 adet havuz yapıldığını ifade ederek sürdürdüğü konuşmasında, “İlçede caddelerde temizlik hizmetini de biz vermişiz. 279 adet trafik işaret levha yapımı ile 11 tane sinyalize kavşak yapımının yanı sıra 11 kilometreye yakında yol çizgi çalışması yaptık” dedi.

Başkan Gökçek, önümüzdeki 2 yıl süresince köylerde asfaltsız yol kalmayacağını ifade etti. Dağıtımını gerçekleştirdikleri malzemelerin köyler için yeni bir hizmet türü olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, malzemeleri tek tek sayarak, “Allah gecinden versin hem cenazelerde hem de tören ve düğünlerinizde kullanacağınız malzemeleri dağıtıyoruz” diye konuştu.

Törende 25 ilçede gerçekleştirilen yardımları da rakamlarla anlatan Başkan Gökçek, önümüzdeki sene de ilçelerde sürpriz yardımların süreceğinin müjdesini vererek konuşmasını tamamladı.